Æblecrumble

Varenummer:
ca. 8 portioner

Ingredienser:
Dej:
4 æbler
2 spsk. kanel
50 g EASIS Multisød
3 æg
150 g EASIS Ren rå Marcipan
25 g smeltet kokosolie
200 g EASIS DDV Yoghurt 5%
50 g Perfect Fit
50 g kokosmel
50 g EASIS Classic Crunch
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk vanilje

Topping:
0,5 dl vand
60 g EASIS Perfect Multisød
80 g grofthakkede pekannødder
2 æbler

Sådan gør du:
Dej:
Skær 4 æbler ud i tern og læg dem i en skål med kanel og bland det hele godt rundt og stil til siden. Pisk æg og Multisød sammen i en skål. Tilsæt smeltet kokosolie, yoghurt og ælt marcipanen i.

I en anden skål blandes Perfect Fit, kokosmel, salt, bagepulver, vanilje godt sammen og hældes i dejen. Ælt dejen godt med fingrene. Vend kanel-æblerne og Classic Crunch i dejen. Fordel dejen i et fad (ildfast fad på ca. 30 cm).

Topping:
Lav toppingen til kagen på en pande, hvor du varmer Multisød med vand. Lad det smelte og koge lidt ind. Tilsæt grofthakkede pekannødder og giv dem ca. 10 min. på panden. Rør engang imellem.

Skær æblerne til toppen ud i tynde skiver og fordel dem på toppen af kagen. Til sidst fordeles pekannødderne med ’sirup’ over kagen.

Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 1 time – MEN hold godt øje med kagen undervejs, især til sidst, så den ikke får for meget. Når toppen af kagen begynder at blive mørk lægges bagepapir eller sølvpapir over.

Tip til servering: Kan serveres med EASIS Vanille is eller EASIS DDV Yoghurt 5%.

Næringsberegningen pr. 100 g er lavet uden is/yoghurt.
Specifikationer
Næringsindhold
Pr. 100g
Energi
712 kJ / 170 kcal
Fedt
11 g
- heraf mættede fedtsyrer
3,2 g
Kulhydrater
17 g
- heraf sukkerarter
4,2 g
Kostfibre
10 g
Protein
4,7 g
Salt
0,03 g