Bagte klejner

Opskrift på bagte klejner uden tilsat sukker. Klejner er en af de helt traditionelle julebag. Disse klejner er lavet med EASIS Perfect Fit og citronskal, hvilket giver dem en dejlig smag af traditionelle klejner. I denne opskrift bager vi klejnerne, hvilket giver en mere fedtfattig klejne, men du kan selvfølgelig også koge dem i palmin, hvis du godt kan lide den helt traditionelle klejne.

Ingredienser:
2 æg
120g EASIS Perfect Fit
1/2 reven citronskal
100 g plantemargarine (smeltet)
50 g kartoffelmel
250 g hvedemel
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. hjortetaksalt
Lidt spray fedtstof

Sådan gør du:
Æggene piskes til en skummende masse. Tilsæt herefter reven citronskal og smeltet, afkølet margarine. Kartoffelmel, hvedemel, hjortetaksalt og EASIS Perfect Fit røres godt sammen med et piskeris. Denne melblanding sigtes og vendes i dejen. Dejen lægges nu koldt i et par timer, til den er helt fast.

Rul dejen tyndt ud og skær den i 5 cm brede strimler, der skæres diagonalt i 7 cm lange stykker, så de bliver spidse. Skær en revne i midten af hver strimmel og "vrid klejnerne". Spray klejnerne med oliespray og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 200 grader i ca. 12 min. til de er gyldne og fint hævede.

Tips:
Klejnerne kan koges traditionelt i palmin, hvorved de kommer til at ligne "rigtige" klejner.
Relaterede varer
Luk