Cheese cake af Annemette Voss

Annemette Voss fra 'Den store Bagedyst' har lavet en lækker cheese cake i en version uden tilsat sukker. Specielt udviklet til EASIS.

Kagen har en lækker hasselnøddebund, en appelsincreme og ostecremen er lavet på appelsiner og citron. Det er en kage, der både er flot og fuld af velsmag.

“Med EASIS kan jeg bage fyldige, saftige og velsmagende kager, - helt uden tilsat sukker”, siger Annemette Voss.

Og denne kage lever præcis op til dette udsagn. Her giver Annemette sin opskrift på en lækker cheese cake uden tilsat sukker med en dejlig hasselnøddebund, appelsincreme og chokoladeostecreme. Kagen er både fyldt med velsmag, og så er den virkelig lækker at se på. Servér for dine gæster og imponér dem med denne lækre kage.

15 portioner (kagens diameter: 23 cm)

Sværhedsgrad: medium
Arbejdstid: 50 min
Bagetid: 12 min
Køleskabstid: 3 timer

Hasselnøddebund:
100 g hasselnødder
100 g blødt smør
100 g hvedemel
75 g EASIS Perfect Multisød
1/2 tsk bagepulver

Appelsincreme:
2 blade husblas
2 dl citrus saft (fra ca. 2 appelsiner og 1 citron)
Lidt revet appelsinskal fra 1/2 øko appelsin
85 g EASIS Perfect Multisød
1 æg, str M
2 æggeblommer

Chokoladeostecreme:
4 blade husblas
1 polynesisk vaniljestang
50 g EASIS Perfect Florsød
200 g flødeost naturel
150 g creme fraiche 18%
100 g EASIS Mørk Belgisk Chokolade
1 + 2 dl piskefløde

Ideer til pynt:
50 g EASIS Mørk Chokolade
høvlet appelsinskal
hakkede hasselnødder
friske spiselige orange blomster

Sådan gør du:
Hasselnøddebund: Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Hak hasselnødderne i en minihakker til størrelsen af risgryn. Ælt alle ingredienserne sammen til en klistret dej. Beklæd en springform (diameter 23 cm) med et stykke bagepapir på bunden. Tryk dejen godt ud i bunden af formen og glat overfladen. Bag bunden i ca 12 min til den er let gylden langs kanten. Lad bunden køle helt af i formen. Befri hasselnøddebunden fra formen, rengør formen og læg et stykke kageplast ned langs siden på formen. Placer bunden tilbage i formen.

Appelsincreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog citrussaft, appelsinskal, halvdelen af Perfect Multisød op til en citruslage - lad det simre i 10 min. Rør i en skål æg, æggeblommer og resten af Perfect Mulitsød sammen til en jævn masse. Tag gryden af varmen, lad citruslagen svale i 3 min og tilsæt æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning. Kom gryden tilbage på blusset og kog massen igennem under piskning i et par minutter til den tykner let. Sluk for blusset og tilsæt den afdryppede husblas direkte til den varme lage. Rør det godt sammen og fordel appelsincremen henover hasselnøddebunden i formen. Sæt kagen på køl mens chokoladeostecremen tilberedes.

Chokoladeostecreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn, EASIS Perfect Florsød og flødeosten sammen til en glat masse. Tilsæt creme fraichen og rør godt. Smelt over vandbad chokoladen sammen med 1 dl piskefløde, rør det sammen. Når chokoladefløden er jævn og ensartet tilsættes den udblødte, afdryppede husblas direkte heri og røres ud i den varme chokoladefløde. Pisk de 2 dl piskefløde til luftigt flødeskum og vend ad to omgange chokoladefløden i flødeskummet. Vend chokoladeskummet i ostemassen ad to omgange til en helt jævn chokoladeostecreme, som fordeles ovenpå appelsincremen i formen. Bank kagen mod bordet et par gange for at undgå luftbobler i kagen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer til den har sat sig helt.

Dekorer med høvlet chokolade, appelsinskal, hasselnødder og friske blomster inden servering.

Næringsindhold pr. portion (100 g):
Kcal 295
Fedt 25 g
Kulhydrat 25 g
Kostfibre 4,4 g
Protein 5,8 g
Relaterede varer
Luk