Dessertopskrifter uden tilsat sukker

Lad dig inspirere til at nyde livets søde sider med sundere desserter fra EASIS. På denne side finder du dejlige, velsmagende desserter uden tilsat sukker. Desserter behøver nemlig ikke være forbundet med en masse sukker og kalorier. Her finder du opskrifter på klassikere som pandekager. panna cotta, tærter og æblekage, men lad dig også inspirere af nyere påfund som popcakes og whoopies. Alle uden tilsat sukker, så du kan få både velsmag og en sundere livsstil.

Sundere desserter uden tilsat sukker eller sukkerfri desserter?

En lækker tre retters menu er noget mange af os sætter stor pris på. En menu, hvor desserten er prikken over i'et, men også ofte det kalorietunge punktum på menuen. Bl.a. fordi desserter for det meste indeholder store mængder sukker. Men hvorfor ikke lave en sukkerfri dessert? En sundere version af vores yndlingsdessert. Her på siden finder du et stort udvalg af desserter uden tilsat sukker. De er ikke sukkerfri desserter i ordets lovgivningsmæssige betydning, men eftersom man i folkemunde bruger ordet 'sukkerfri' om retter uden brug af sukker vil vi her gerne forklare forskellen: hvis en ret skal være sukkerfri, må der højst være 0,5 g sukkerarter pr. 100g. Det er nærmest umuligt, når man sammensætter flere ingredienser til en dessert. Både mælk, frugt, fibre osv. har et naturligt indhold af sukkerarter som kan være over 0,5g pr. 100g. Så selvom mange af vores opskrifter har under 5 g sukkerarter pr. 100g kan de altså ikke kaldes sukkerfri. De er derimod uden tilsat sukker og fulde af smag og sødme.

Er dessert uden sukker virkelig sundere end en almindelig dessert med sukker?
Ofte er desserter som flødeis og kage fyldt med sukker og fedt, som ikke gør så meget godt for sundheden. Tager man sukkeret ud af disse opskrifter, vil kalorieindholdet selvsagt falde, og det bliver en mere kaloriebevidst dessert. Det vil dog variere hvor mange kalorier, du kan spare alt efter opskriften, og hvad du erstatter sukker og fedt med. Mange EASIS produkter har et højt indhold af kostfibre, som dermed giver desserterne en bedre næringsprofil, når EASIS erstatter det sukker som ellers vil være i opskriftens ingredienser. Man skal dog stadig huske, at en dessert er en dessert. Når du bruger vores produkter, vil du opnå en sundere version af din yndlingsdessert, men det fortsat noget som skal indgå afbalanceret i en sund og varieret kost.

Kan du godt lide at få kage til dessert, så kan du også blive inspireret på vores side med kage kage her

Hvad er den bedste sukkererstatning til sukkerfri dessert eller en dessert uden tilsat sukker?
Hvilken sukkererstatning du kan bruge afhænger af opskriften og formålet. Er der tale om en kagedessert, hvor der skal bages, vil vi anbefale EASIS Perfect Fit, som kan erstatte alt sukkeret og halvdelen af fedtstoffet i enhver bageopskrift.
Er det til en opskrift, hvor sukker skal piskes med en æggehvide, vil vi anbefale EASIS Perfect Multisød. Og til flydende ting, som fx smoothie, anbefales EASIS Perfect Sød flydende sødemiddel. Du kan i øvrigt læse mere, om brugen af de enkelte sødemidler/sukkererstatninger i denne guide her guide her