Grove banan/ chokoladeboller

Opskrift lavet af: Camilla Drabo

Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...

Facebook: Camilla Drabo - Spis dig mæt med god samvittighed
https://www.facebook.com/Drabosopsk...

Opskrift på lækre, svampede chokoladeboller bagt med banan. Effekten af banan kender vi fra den mere klassiske banankage, men de er også utroligt lækre i brød, hvor vi blandt andet kender det fra bananbrød. Banan giver også en dejlig sødme til bollerne. Det er et rigtig godt bud på en lidt anderledes chokoladebolle, der også med fordel kan bruges til fx mellemmåltid eller morgenmad.

Ca. 14 stk.

Ingredienser:
50 g gær
5 dl lunken vand
2 æg
180 g grahamsmel
120 g hvedemel med fuldkorn
600 g hvedemel
2 store bananer
50g EASIS Perfect Fit
Knivspids salt
0,5 tsk. kardemomme
150 g EASIS Mørk Chokolade

How to:

1. I en skål opløser I gær i det lunkne vand.

2. Tilføj salt, kardemomme, æg, perfect fit samt grahamsmel, hvedemel med fuldkorn og hvedemel. Sørg for at røre det hele godt sammen. Jeg kørte min dej på min køkkenmaskine, for det er bare meget nemmere, men I kan sagtens bruge håndkraft.

3. Lad dejen køre på maskinen 6-8 minutter. Mens moser I bananer og hakker den mørke chokolade. Kom de moste bananer i dejen og rør sammen. I kan hurtigt fornemme om der skal tilføjes lidt mere mel i dejen når bananer er kommet i, men det skulle gerne passe ret godt.

4. Når dejen har den rette konsistens kommer i den hakket chokolade i og lader dejen kører på maskine 30 sek. Det skal endelig ikke være for længe, for så smelter chokolade. Chokoladen skal bare lige æltes ind i dejen. I kan eventuelt komme chokoladen på køl før I kommer den i dejen.

5. Lad dejen hæve 1 time under et viskestykke.

6. Form bollerne og kom dem i et fad, bradepande eller lignende. Lad dem hæve 30 minutter, pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i ca.13-15 minutter. Lad dem køle af på en rist og spis.
Relaterede varer
Luk