Is uden tilsat sukker

Vi gør os umage, når vi producerer vores is. Det betyder, vi har fokus på, hvordan vi holder kalorierne nede, undgår tilsat sukker og - vigtigst af alt - stadig bevarer den gode smag.

Is fra EASIS kan ikke benævnes fx ”sukkerfri is”, da isen altid vil indeholde nogle sukkerarter fra de ingredienser, de er lavet på. Vi har flere forskellige slags is som fx vanille is, jordbær is, chokolade samt ispinde. Alle disse benævnes ”uden tilsat sukker” i stedet for "sukkerfri is", da der kan være sukkerarter som fx laktose i vores produkter.

Herudover er isene bl.a. lavet på kostfibre og fløde. Fløden giver den runde smag og cremede konsistens, som er så vigtigt for vores smagsoplevelse. Men på trods af indholdet af fløde, indeholder isene alligevel min. 30% færre kalorier end tilsvarende is med sukker.

EASIS erstatter sukker med fiber

EASIS erstatter sukker med fiber

Når vi fjerner sukkeret fra isen, erstatter vi ikke kun den søde smag, men også en betydelig del af isens byggesten. Foruden sødme giver sukker nemlig også fylde, konservering, farve og struktur. Det er derfor vigtigt at erstatte sukkeret med en anden form for sødme og ”fylde”, så vi kan genskabe et isprodukt med nogenlunde de samme egenskaber som en almindelig is med sukker har – dog uden sukkerets kalorier og negative påvirkninger af kroppen.

Som erstatning for sukkerets fylde i isen, bruger vi derfor så mange fibre som muligt.

Det betyder, at mange EASIS produkter, herunder vores is, har et højt fiberindhold. Til at give sødme anvender EASIS normalt intensive sødestoffer og erythritol.

Opsummering

Hvorfor er EASIS is ikke sukkerfri?
For at et produkt kan anprises som 'sukkerfri' må der max være 0,5g sukkerarter pr. 100g i varen. EASIS is indeholder ingredienser med et naturligt indhold af sukkerarter, som fx mælk (laktose), frugt og kostfibre.

Hvorfor har EASIS is et højt fiberindhold?
Når vi hos EASIS tager sukker ud af en vare, skal fylden erstattes med noget andet. Her bruger vi bl.a. forskellige former for kostfibre, som både er en bedre næringskilde end sukker, men som også er en god strukturgiver til isen. Desuden giver kostfibre en naturlig sødme til produktet.

Hvad er kostfibre godt for?
Hos EASIS bliver fibre ofte brugt som fylde i et produkt i stedet for sukker. Også i vores is uden tilsat sukker. Fibre giver et mere stabilt blodsukker og er godt for tarmfloraen. Man skal dog huske at drikke godt med vand, når man spiser mange fibre.