Is uden tilsat sukker

Vi gør os umage, når vi producerer vores is. Det betyder, vi har fokus på, hvordan vi holder kalorierne nede, undgår tilsat sukker og - vigtigst af alt - stadig bevarer den gode smag.

Is fra EASIS kan ikke benævnes fx ”sukkerfri is”, da isen altid vil indeholde nogle sukkerarter fra de ingredienser, de er lavet på. Vi har flere forskellige slags is som fx vanille is, jordbær is, chokolade samt ispinde. Alle disse benævnes ”uden tilsat sukker” i stedet for "sukkerfri is", da der kan være sukkerarter som fx laktose i vores produkter.

Herudover er isene bl.a. lavet på kostfibre og fløde. Fløden giver den runde smag og cremede konsistens, som er så vigtigt for vores smagsoplevelse. Men på trods af indholdet af fløde, indeholder isene alligevel min. 30% færre kalorier end tilsvarende is med sukker.

EASIS erstatter sukker med fiber

EASIS erstatter sukker med fiber

Når vi fjerner sukkeret fra isen, erstatter vi ikke kun den søde smag, men også en betydelig del af isens byggesten. Foruden sødme giver sukker nemlig også fylde, konservering, farve og struktur. Det er derfor vigtigt at erstatte sukkeret med en anden form for sødme og ”fylde”, så vi kan genskabe et isprodukt med nogenlunde de samme egenskaber som en almindelig is med sukker har – dog uden sukkerets kalorier og negative påvirkninger af kroppen.

Som erstatning for sukkerets fylde i isen, bruger vi derfor så mange fibre som muligt.

Det betyder, at mange EASIS produkter, herunder vores is, har et højt fiberindhold. Til at give sødme anvender EASIS normalt intensive sødestoffer og erythritol.