Mexi Pizza med Chili sin Carne

Vores ambassadør Tina Madsen har lavet denne opskrift på en nem og spicy pizza med den veganske SIMPLY Chili sin Carne.

I denne opskrift får du en spændende pizza, hvor den spicy Chili sin Carne, vil give dig en mexicansk stemning i eget køkken.

Pizzaen har en virkelig lækker bund, som er fast og kan spises med fingrene, men stadig med blød og svampet konsistens. I denne version er pizzaen toppet med vores SIMPLY Chili sin Carne Quickmix, der er baseret på sojaprotein.

I opskriften er der anvendt Pofiber til bagning af bundene – dette er et godt glutenfrit alternativ til eksempelvis hvedemel. Pofiber kan i flere supermarkeder, og findes ofte i deres glutenfri afdeling.

2 pizzaer: 2 personer

Ingredienser
125 g. Blendet hytteost 1,5%
75 g. Philadelphia light smøreost
1 æg
1 dl. Pofiber
1 tsk. Groft salt
1 spsk. Oregano
Lidt feta (20-30 g.)
1/4 portion SIMPLY Chili sin Carne
50 g. Grønne bønner
1 fed hakket hvidløg
4-5 kugler optøet spinat
Friske krydderurter eksempelvis koriander
Evt. Lidt friskhakket chili

Sådan gør du  

1.Start med at lave SIMPLY Chili sin Carne efter anvisningen på pakken. Blandingen sættes i blød med vand i gryden i 20 min. Tilsæt grønne bønner, hvidløg og optøet spinat. Kog op i 20-25 min. Til du har en lækker cremet konsistens. Ca. 1/4 bruges til fyld. Gem resten i køleskabet til de næste par dage eller frys ned.
2.Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd en bagerist med bagepapir. Jeg bruger bagerist da bunden derved får mere direkte varme nedefra. Men du kan også bruge en bageplade.
3.Blend hytteosten med en stavblender og put i en gryde med Philadelphiaen. Lad det smelte på middelvarme. Hæld den smeltede ost i en skål og bland Pofiber, æg, salt og oregano i. Rør det hele sammen med en ske og lad stå i 5-10 min.
4.Form nu pizzaerne med en spiseske eller brug fingerne. Lav dem evt. ovale som jeg og tryk lidt ned ude i siderne så du får en lidt højere kant så fyldet ikke flyder ud under bagning. Forbag nu bundene i 10 min. Så de bliver lidt faste.
5.Tag bundende ud og fordel din Chili sin Carne ovenpå og smuldr lidt feta. Sæt pizzaen ind i ovnen igen i 10-15 min. Fyldet og fetaen skal være letbagt og bundene faste, men de må gerne være lidt bløde. Top med nogle friske krydderurter, evt. frisk chili, koriander eller persille. Servér med en frisk salat eller stegte/bagte grøntsager som tilbehør, hvis måltidet skal være lidt større. Nyd pizzaerne varme.

Velbekomme!

TIP:
Du kan med fordel bage bundene tidligere på dagen eller lave "dejen" klar, så det går endnu hurtigere, når du skal lave pizzaerne.

Du kan også lave mindre bunde, hvis du vil have små mini pizzaer evt. til madpakken eller et lille mellemmåltid. Sovsen kan også med fordel laves forinden eller bruges som en rest fra dagen før.

Se Tinas inspirerende univers på Instagram lige her: https://www.instagram.com/iformmedt...