6 portioner / 12 stk

Ingredienser
BUND
3 blade husblas
50 g EASIS Fiber Sirup
½ dl vand
50 g EASIS Multisød
½ tsk vaniljearoma

20 g pasteuriserede æggehvider
5 g EASIS Multisød
EASIS Florsød
50 g usaltede peanuts

OVERTRÆK
85 g EASIS Mørk Chokolade
1 spsk kokosolie

Sådan gør du
Kom husblas i koldt vand i ca 10 minutter. Kom Fibersirup, vand, 50 g Multisød og vaniljearoma i en gryde. Lad det koge et par minutter. Tag gryden af varmen. Pres alt vandet fra de udblødte husblas, kom dem i gryden og rør rundt til de er smeltet. Lad massen stå i 10 minutter.

Pisk æggehviderne sammen med 5 g Multisød til en let marengs, mens ’sukkerlagen’ køler lidt af. Kom marengs i en skål og stil til siden.

Efter de 10 minutters afkøling piskes ’sukkerlagen’ ved høj hastighed i 5-6 minutter til en tæt skum. Tilsæt æggehviderne og pisk det sammen i 2-3 minutter.

Strø lidt Florsød på et stykke bagepapir.  Fordel 12 klatter af skummet på bagepapiret (brug fx en sprøjtepose). Fordel de usaltede peanuts på skummet og tryk dem godt ned i massen. Smelt chokoladen sammen med kokosolie og overtræk p-tærterne (overtræk eventuelt også bunden, når chokoladen på toppen har sat sig).

Server når chokoladen har sat sig.

Næringsindhold pr. stk. (25 g):
Kcal 74
Fedt 5,7 g
Kulhydrat 6,4 g
Kostfibre 5,1 g
Protein 2,0 g
Specifikationer
Næringsindhold
Pr. 100 g
Energi
1233 kJ/ 295 kcal
Fedt
23 g
- heraf mættede fedtsyrer
12 g
Kulhydrater
25 g
- heraf sukkerarter
2,5 g
- heraf sukkeralkoholer
21 g
Kostfibre
21 g
Protein
8,0 g
Salt
0,03 g
Relaterede varer
Luk