Panna cotta med mango og passionsfrugt

Opskrift på panna cotta med topping lavet på mango og passionsfrugt uden tilsat sukker. Panna cotta betyder "kogt fløde" på italiensk og det er en meget simpel dessert, som traditionelt er lavet på sukker. Vi erstatter sukkeren i Panna Cottaen med EASIS Perfect Multisød. Toppingen har en dejlig frisk smag af mango og passionsfrugt og har også en flot farve derefter.

4 portioner

Ingredienser
Panna cotta:
2 blade husblas  
1 dl fløde
3 dl neutral skyr
55 g EASIS Perfect Multisød  
1 vaniljestang

Topping:
250 g frossen mango
1 spsk. citronsaft
½ dl vand  
8 dråber Perfect Sød
2 passionsfrugter
1 kiwi
2 spsk. kokosflager
Evt. mynte og ekstra passionsfrugt til pynt

Fremgangsmåde:
Kom husblas i en skål med koldt vand.

Kom fløde, Perfect Multisød og vaniljekorn + vaniljestangen i en gryde. Bring blandingen i kog og tag derefter gryden af blusset. Lad blandingen køle af i 5-7 min. Herefter sies flødeblandingen, vaniljestangen fjernes og det hældes ned i gryden igen.

Vrid den opblødte husblas, kom den i gryden og rør rundt, mens den opløses i flødeblandingen.

Kom flødeblandingen over i en skål og lad den køle af i 10 min. mere. Herefter blandes skyren i, og der røres, til massen har en ensartet konsistens.
Hæld panna cottaen over i 4 glas og stil dem på køl i mindst 4 timer inden servering.

Kom frossen mango, vand, citronsaft og Perfect Sød i en gryde. Lad det koge op så mangoen bliver blød. Blend det hele grundigt i gryden med en stavblender.
Hæld denne mangocoulis i en skål og stil den på køl.

Når panna cottaen har sat sig, og mangocoulisen er kølet ned, anrettes desserten. Fordel mangocoulis i de 4 glas.
Halvér passionsfrugterne og kom kernerne ovenpå alle desserterne. Skær kiwien ud og fordel den i de 4 glas. Til sidst toppes der med kokosflager og evt. mynte og en kvart passionsfrugt som pynt.



Relaterede varer
Luk