Risbøffer med bløde løg og rødkål

Opskrift på risbøffer med bløde løg og rødkål. Denne opskrift er et godt alternativ til klassiske bøffer med kød, og retten er også fyldt af velsmag. Vi serverer den med bløde løg, EASIS Syltede rødkål og ovnbagte kartofler eller rodfrugter. Perfekt middagsret til kødfrie dage.

3 portioner

Ingredienser:
25 g sorte ris
1 tsk olie til stegning
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
½ dl hakkede valnødder
½ tsk chilipulver
½ tsk paprika
2 spsk EASIS Tomat Ketchup
400 g sorte bønner (dåse)
1 spsk finthakket persille
1 dl rasp
salt og peber
olie til stegning

200 g løg i tynde skiver

100 g EASIS Syltet Rødkål
200 g ovnbagte sweet potatoes, kartofler eller rodfrugter

Sådan gør du:
Kog risene efter anvisning på posen. Varm en pande op med fedtstof. Start med at stege de finthakkede løg og hvidløg til de er helt bløde og brunede.

Kom valnødder, chili, paprika og ketchup ved og steg et par minutter.
Kom blandingen over i en skål og tilsæt bønner, kogte ris og persille.

Mos det hele godt sammen fx med en kartoffelmosstøder, eller med hænderne. Tilsæt rasp så farsen lige hænger sammen. Krydr med salt og peber. Form farsen til 6 lige store bøffer og lad dem hvile på køl i mindst en time. Steg bøfferne gyldne på en pande med fedtstof. Giv dem yderligere 10 minutter i en 180 grader varm ovn, så de er gennemstegte.

Steg løg i skiver bløde og tilpas brune.
Lun rødkålen. Server bøfferne med bløde løg, lun rødkål og ovngrøntsager.

Næringsindhold pr. portion (390 g):
Kcal 441
Fedt 14 g
Kulhydrat 58 g
Kostfibre 16 g
Protein 14 g
Relaterede varer
Luk