Salat med røget ørredfilet, grønne bønner og mandler

Et nemt og rigtig sundt frokostmåltid, hvor du får de gode olier fra nødder og fisk. Kalorieindholdet ser derfor højt ud, men det er gode sager og gode kalorier. Vi serverer her med en dilddressing, der passer perfekt til den røgede ørred. Det er altså en salat, der smager rigtig lækkert.

(1 portion)

Ingredienser:
150 g grønne, brede snittebønner

15 g mandler
50 g forårsløg
80 g røget ørredfilet

Dilddressing:
1 bundt dild
30 g let mayonnaise
30 g Fraiche 5%
lidt citronsaft
salt og peber

25 g spæde skud, spirer eller blade

30 g brød

Snit bønnerne på skrå i ca 4 cm lange stykker og kom dem i kogende, letsaltet vand i ca 5 minutter. Afkøl dem derefter under rindende, kold vand.

Hak mandlerne lidt med en skarp kniv. Snit forårsløgene fint, drys mandler og løg over bønnerne og læg fileterne af den røgede ørred over.

Kom dild, mayonnaise og fraiche i en minihakker og kør til en grøn dressing. Smag til med citronsaft, salt og peber. Konsistensen kan eventuelt justeres med lidt vand.

Fordel dressingen over salaten og pynt med nogle spæde skud af grønt.

Server med brød.

Tips:
Kogte snittebønner er gode i mange slags salater, så kog eventuelt en større portion og brug dem sammen med forskellige grønsager i blandede salater. Der kan fx bruges skinke i stedet for fisk til salaten.