Studenterbrød

Opskrift lavet af: Camilla Drabo

Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...

Facebook: Camilla Drabo - Spis dig mæt med god samvittighed
https://www.facebook.com/Drabosopsk...

Opskrift på studenterbrød uden tilsat sukker. Det er desuden en opskrift der kan laves helt glutenfri. Studenterbrød er en kage, de fleste har et forhold til. Traditionelt set er det en mørdejsbund med fyld af trøffelmasse (eller romkuglemasse). Camilla har her lavet bunden på havregryn, mandler og kokosfibermel, hvilket giver en sundere bund end på den traditionelle kage. Bag dem fx til studenten eller til fødselsdagsfesten.

Ingredienser:

Bund:
40g havregryn
40g mandler
20g kokosfibermel
1 æg
20g kokosolie
1 spsk. EASIS Perfect fit

Fyld:
300g kagerester (kan være fra EASIS chokoladekagemix eller Camillas opskrift http://camilladrabo.dk/2018/09/02/s...)

2 spsk. romessens
3 spsk. EASIS Hindbærmarmelade (+ 2 spsk. til at smøre på bunden)
50g revet EASIS Marcipan
1 tsk. mandelessens
2 spsk. kakaopulver

Topping:
3 spsk. EASIS Perfect Florsød
Lidt vand
Frysetørret hindbær

How to:
1. Som det første skal I lave bunden, da den skal have mulighed for at køle helt af, før I begynder at samle studenterbrødene.
2. I en foodprocessor tilføjer I mandler og havregryn og blender det til fint mel.
3. Tilføj de andre ingredienser og blend det hele godt sammen. Kom dejen på et stykke bagepapir og spred den ud til en 16×16 cm firkant. Bunden skal være ca. 3 mm. tyk.
4. Bag bunden i en 200 grader forvarm ovn i 7-8 minutter. Lad bunden køle helt af på en rist.
5. Mens bunden køler af, kommer I kakaokagen i foodprocessoren og blender den sammen med marcipan, hindbærmarmelade, kakaopulver, mandelessens og romessens. Dette kan sagtens gøres i en skål.
6. Når bunden er kølet helt af, smør I den med 2 spsk. hindbærmarmelade og presser fyldet ovenpå.
7. Bland florsød sammen med en lille smule vand, smør glasure udover kagen og top med frysetørret hindbær. Skær kagen ud i ca. 8 mindre stykker.
Relaterede varer
Luk