Chokolade Mazarinkage

Her får du opskriften på en lækker chokolade mazarinkage uden tilsat sukker. En mazarinkage er lavet med marcipan, som giver en dejlig blød og svampet kage, og denne kage er ingen undtagelse. Udover marcipanen er der blandt andet brugt EASIS Æblegrød og kakaopulver, som giver den gode, svampede konsistens og en god smag. Kagen her er pyntet med EASIS Nougat Æg og drageringer. Kagen egner sig perfekt til fx påskefrokosten.

Opskrift lavet af: Martine Lybæk
https://www.instagram.com/mitsunder...

Ca. 10-12 stk.

Ingredienser
350 g EASIS Æblegrød
10 g æblecidereddike (ca. 10 gram)
150 g revet EASIS Marcipan
80 g (koldt og blødt) vegansk smør
80 g plantemælk eller anden slags mælk
100 g havregryn
30 g kakaopulver
1 tsk EASIS Vaniljepulver
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron

Chokoladelag:
80 g EASIS Chokoladeknapper
50 g EASIS Peanutbutter
1 pose EASIS Nougat æg som lækker topping

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).

Kom 350 g æblemos, 10 g æblecidereddike, 150 g revet marcipan, 80 g koldt og blødt smør og 80 g plantemælk i en skål. Mos/rør det godt sammen.

Blend herefter 100 g havregryn helt fint til havremel i en minihakker. Kom det i en anden skål og tilsæt 30 g kakaopulver, 1 tsk. vaniljepulver, 1 tsk. bagepulver og 1/2 tsk. natron. Rør det sammen.

Vend de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser. Kom dejen i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter). Brug evt. bagepapir i bunden og smør siderne med fedtstof. Bag kagen i ovnen i 35-40 min. Lad den afkøle helt.

Lav chokoladelaget ved først at smelte 80 g chokolade. Tilsæt 50 g peanutbutter og rør det godt sammen. Fordel det jævnt oven på kagen og top med nougatæg eller andre lækre toppings.

Sæt kagen på køl, så chokoladelaget kan størkne.

Velbekomme!

En portion á 76 g indeholder:
242 kcal
18 g fedt
14 g kulhydrat
9,1 g kostfibre
5,4 g protein
Relaterede varer
Luk