Gulerodsbrud

Her får du en opskrift på lækre og nemme gulerodsbrud som selvfølgelig er helt uden tilsat sukker. Disse gulerodsbrud er rigtig lækre og svampede gulerodsboller. De er desuden gode at bruge både som morgenmad, til mellemmåltid eller til at have med i madpakken. Mulighederne er mange: De kan spises som de er, de kan toppes med smør, ost eller EASIS Marmelade eller de kan bruges som sandwichbrød.

20 portioner / 20 stk.:

Ingredienser
50 g gær
7 dl vand
50 g EASIS Perfect Fit
1½ tsk. salt
700 g hvedemel
300 g grahamsmel
50 g Kærgården let

300 g gulerødder
100 g solsikkekerner
2 æg

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vand. Bland Perfect Fit, salt, hvedemel og grahamsmel. Tilsæt melblandingen og kør dejen på en køkkenmaskine i 5 minutter. Tilføj smør og kør dejen i yderligere 3 minutter.

Dæk dejen til med film samt et viskestykke og lad den hæve i 1 time ved stuetemperatur.

Riv gulerødderne på et rivejern. Kom dejen på bordet og lav en fordybning i midten. Kom gulerødder, solsikkekerner og æg i fordybningen og luk fordybningen ved at folde dejen indover.
Hak dejen i små stykker med en spatel og sørg for at fordele gulerod, solsikkekerner og æggene godt rundt.

Saml 20 dejstykker og placér dem på en bageplade med bagepapir. Dæk bollerne til og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Bag bollerne i ovnen ved 200ºC varmluft i ca. 13 minutter.
Relaterede varer
Luk