Sødemiddel & sukkererstatning

EASIS' forskellige sødemidler er gode alternativer til sukker. Hvert produkt er tilpasset den enkelte brugssituation. Perfect Fit er fx idéel til bagning. Den kan bruges som sukkererstatning i en hvilken som helst opskrift. Perfect Strø er, som navnet siger, god at strø oven på sine havregryn eller jordbær, mens Perfect Sødetabs er velegnet til varme drikke.

Og så har vi flere sødemidler baseret på det kaloriefri sødemiddel, Erythritol, som søder 0,7 i forhold til sukker: Perfect Multisød har samme konsistens og udseende som sukker og kan erstatte sukker i alle sammenhænge. Den findes også en i økologisk variant. Perfect Florsød er fintmalet Erythritol, som blot skal blandes med vand for at få den fineste glasur. Derudover finder du også Multisød Gold som er erstatning for brun farin.

Brug sukkererstatning og spar på kalorierne.

Med EASIS sødemidler og sukkererstatninger får du den søde smag fra sukker uden at du behøver at bekymre dig over de mange kalorier. Vi har udviklet sukkererstatninger til alle formål, da det ikke er ligegyldigt, hvad du skal bruge sukkererstatningen til. Ønsker du at tilføje sød smag til dine sylteprojekter, så skal du fx bruge et flydende sødemiddel. Men ønsker du at erstatte sukkeret i dit bagværk, og lave kager uden sukker, så skal du bruge et sødemiddel med mere fylde. Her anbefaler vi Perfect Fit, som primært består af kostfibre. Det giver også dine kager et højt fiberindhold.

Der er meget debat omkring sødemidler. Er sødemidler sunde? Er sødemidler for kunstigt fremstillet og dermed dårlige for vores helbred? Her læner vi os naturligvis op ad lovgivningen i EU. Vi bruger kun sødemidler som er godkent af EFSA (European Food Safety Authority).

Er stevia sundere end andre sødemidler? Stevia udvindes af en plante og kan dermed siges at have naturlig oprindelse, men det gennemgår en forarbejdningsproces, der gør, at den ikke må anprises som naturlig. Det samme gælder Erythritol, som bla. udvindes af rødder. Erythritol er det sødemiddel man finder i ren form i fx vores Multisød og Florsød. Og det er det samme du kan finde i Sukrin original.

Når man erstatter sukker med sødemiddel, tror mange at kager og slik automatisk bliver sukkerfri. Men ofte indeholder bagværk andre ingredienser, som indeholder sukkerarter, som fx mælk, mel, fibre osv. Derfor er vores bagværk altid uden tilsat sukker. Vi tilsætter ingen form for sukker af nogen art. Sukkerfri kage kan man dog ikke sige. da der vil være naturligt forekommende sukkerarter.