Varme hveder

Her får du en opskrift på hveder uden tilsat sukker. Hveder er en tradition at spise aftenen før Store Bededag, og med denne opskrift får du mulighed for at spise dem uden tilsat sukker. Vi har desuden tilføjet grahamsmel og havregryn for en lidt grovere hvede. De smager virkelig godt og er dejligt luftige.

(ca. 10 hveder/portioner)

Ingredienser:      
2 dl skummetmælk      
50 g gær      
30 g rapsolie      
2 æg      
350 g hvedemel      
100 g grahamsmel      
10 g havregryn      
30 g EASIS Perfect Fit      
1/2 tsk salt      
1 tsk. Kardemomme      
     
Sådan gør du:      
1. Lun mælken, kom den i en skål og rør gæren ud heri. Pisk æggene let og tilsæt dem sammen med olien.      
2. Bland hvedemel med Perfect Fit og tilsæt det lidt efter lidt under omrøring.      
3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem til den er glat og smidig.      
4. Kom dejen tilbage i skålen og dæk den til med et viskestykke. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 40 minutter.      
5. Ælt dejen let, skær den i 10 stykker og form dem til boller.      
6. Tænd ovnen på 200 C (ikke varmluft).
7. Sæt bollerne tæt i en firkantet bradepande med høj kant og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1/2 time.      
8. Pensl dem med æg og  drys med lidt mel. Bag bollerne midt i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.      
9. Når bollerne er let afkølede, skæres de over og lægges på en bradepande. Rist dem ved 200 C i ovnen i ca. 4-5 minutter.      
 
Tips:
De ristede hveder serveres lune med EASIS Marmelade eller Smørepålæg.
Relaterede varer
Luk