Æble hytteostkage

Denne kage er utroligt lækker og godt krydret med blandt andet ingefær, vanilje, æbler og abrikos. Hytteosten bidrager til et højere proteinindhold, men også en god svampethed. Derfor skal du ikke frygte, at denne kage bliver tør. Server med en klat creme fraiche og nyd kagen med gæster eller alene - alt efter humøret.

12 portioner

Ingredienser:
3 æg
½ tsk vaniljekorn
2 tsk fintreven ingefær
80 ml vindruekerneolie
60 g EASIS Perfect Fit
240 g mandelmel
60 g hvedemel
1 tsk bagepulver
240 g hytteost (1,5%)
300 g æbler i tynde skiver
3 tsk EASIS Abrikosmarmelade

TOPPING
60 g cremefraiche (9%)

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160°. Kom æg i en røreskål sammen med vaniljekorn og ingefær og pisk det luftigt. Tilsæt gradvist olie til massen er jævn. Bland perfect fit, mandelmel, mel og bagepulver i en skål for sig selv. Tilsæt melblandingen, hytteost og halvdelen af æblerne til æggemassen og bland det hele forsigtigt sammen. Kom dejen i en form (Ø20).

Vend de resterende æbler med abrikosmarmelade og kom dem oven på kagen. Bag i ca 75 minutter. Server en klat cremefraiche sammen med den lune kage.

TIPS: Ønsker du noget mere sødt tilbehør, kan du også lave EASIS Kagecreme og servere til.
Relaterede varer
Luk