Sødemidler

I EASIS har vi valgt at udskifte sukker med de såkaldte intensive sødemidler for at minimere kalorieindholdet i produkterne og for at fremme et mere stabilt blodsukkerniveau.

Gennemtestet og anbefalet

Hos EASIS bruger vi udelukkende de sødemidler, som er på Positivlisten i EU og Danmark. Og vi anvender dem i mængder lavere end det tilladte.

Dette er et lovkrav, og det sikrer samtidig at de sødemidler, vi anvender, er gennemtestede og løbende evalueres af både EU’s videnskabelige komité samt af Fødevarestyrelsen i Danmark.

Deres undersøgelser viser, at der for alle aldersgrupper er langt op til det acceptable daglige indtag (ADI) af intensive sødemidler.
Hvad er de mest udbredte sødemidler?

Hvad er de mest udbredte sødemidler?

Intensive sødemidler kender vi alle fra sodavand. Det er den produktgruppe, hvor man bruger det mest. De mest gængse sødemidler er; aspartam, acesulfam kalium, sucralose, thaumatin, cyklamat og sakkarin. De har det til fælles, at de giver intet eller et helt ubetydeligt antal kalorier, fx svarer sødeevnen af 1 gram sucralose til sødeevnen af 600 gram sukker.

For at minimere indtaget af de forskellige intensive sødemidler mest muligt, forsøger vi altid at anvende flere forskellige i de enkelte produkter. Det giver flere sødemidler på vore ingrediensliste, men det er til fordel for dig. Også fordi vi dermed bedre kan sikre en rigtig god smag.

Med intensive sødemidler frem for sukker i vore produkter sikrer vi hos EASIS en stærk ernæringsprofil - uden at gå på kompromis med smagen eller fødevaresikkerheden.