Slik uden tilsat sukker

Er sukkerfrit slik sundere?

Som udgangspunkt nej, da sukkeret ofte er erstattet af andre stoffer.

Mange sukkerfri produkter, som fx sukkerfrit slik og pastiller, indeholder sukkeralkoholen maltitol, som er et kulhydrat, der giver energi og en mindre blodsukkerstigning end almindeligt sukker, men som ved større indtag kan give maveproblemer, øge dit kolesteroltal og medvirke til opbygning af fedtdepoter.

Meget sukkerfrit slik indeholder også maltodextriner, som omdannes til druesukker, så snart det kommer ind i kroppen. Hos EASIS anvender vi hverken energigivende sukkeralkoholer eller maltodextriner i vores produkter på nær, hvor vi ikke har kunnet undgå det, som fx i små mængder i chokoladestykkerne i cookies og is. Men det er i så små mængder, at det ikke har betydning for blodsukkeret og kalorienivauet.

Sødet slik på en hensigtsmæssig måde

EASIS slik kan ikke betegnes som "sukkerfrit slik", da ingredienserne har et naturligt indhold af sukkerarter. Men vi bruger ikke tilsat sukker. I stedet bruger vi Erythritol. Erythritol findes naturligt i mange planter og indeholder ikke kalorier.

Som erstatning for sukkerets fylde i slikket, bruger vi så mange fibre som muligt. Det betyder, at mange EASIS produkter har et højt fiberindhold.

Vi lægger vægt på at søde vores produkter på den mest hensigtsmæssige måde, så vi får et så velsmagende alternativ til sukkerholdigt slik som muligt.