Fedt

Vi skal indtage en vis mængde fedt hver dag for at vedligeholde vores krop, men mængden og typen er helt afgørende for vores sundhed.

Mindre fedt, bedre smag, mere energi

I Danmark spiser vi generelt for fedt. I gennemsnit kommer 34 % af madens energiindhold fra fedt. Det anbefalede niveau er på 30 %. Ca. 10 % af befolkningen indtager over 40 % af den daglige energimængde i deres kost som fedt. Samtidig spiser danskerne alt for meget af de usunde fedttyper samt kolesterol. Og ca. 90 % af befolkningen indtager mere end de anbefalede 10 % af energien i maden fra mættet fedt.

Hos EASIS har vi valgt at bruge så lidt fedt som muligt i vores produkter uden at ødelægge den gode smag. Det fedt, vi bruger, er så vidt muligt de sundere fedttyper, som fx rapsolie. Når du vælger et EASIS produkt, kan du være sikker på, at den anvendte fedt i produktet er velovervejet og optimeret med hensyn både til smag, holdbarhed og ernæringsprofil. Der er dog også produkter med mættet fedt pga. de naturlige ingredienser, som fx kokos, der kan være i produktet.