Chokolade: Sundt eller usundt?

Den, for mange, glædelige nyhed, om at chokolade ikke er så skidt endda, har længe spirret på diverse kost- og sundhedssider og magasiner. Ja, det skulle lige frem være sundt, påstår nogle.

Og jo den er god nok. Vel at mærke, hvis det er den mørke af slagsen.

Dér tog vi sandsynligvis glæden fra nogen, da det er langt fra alle, som er til den lidt bitre mørke chokolade. Mælkechokolade og hvid chokolade har ikke samme effekt, da de har et meget lille kakao indhold, og indholdet af mælkefedt og sukker er meget højt. Den gunstige effekt i mørk chokolade kommer nemlig af det høje, rene kakaoindhold.

Kakao indeholder flavonoider, som er en gruppe naturstoffer, der hovedsageligt findes i vegetabilske fødevarer som fx frugt, grøntsager, vin og te. I lighed med antioxidanter bekæmper flavonoider de skadelige frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er løse molekyler, som er meget reaktive, dvs. at de meget gerne vil reagere med et stof og oxidere det (ødelægge det), hvilket kan forårsage celleforandringer i vores krop. Antioxidanter og flavonoider går ind og stopper denne proces ved at optr��de som stedfortrædere. De frie radikaler reagerer altså i stedet med antioxidanter og flavonoider. De skadelige frie radikaler kan komme af fx cigaretrøg, forurenet luft og fed kost.

Spis med måde

Før vi kaster os over den første og bedste plade mørke chokolade - alt imens vi tænker på, hvordan den forvandles til hellige krigere mod fremmede stoffer inde i kroppen - er det vigtigt lige at pointere den lidt kedeligere del: Husk, som altid - alt med måde. Mørk chokolade indeholder stadig meget sukker, mættet fedt og kalorier, hvilket som bekendt kan føre til vægtstigning og dermed have den komplet modsatte effekt. Det anbefales at holde sig et stykke på 10-15 g mørk chokolade om dagen.

EASIS Chokolade

EASIS’ mørke chokolade er uden tilsat sukker. Det gør en betydelig forskel i både kalorieindhold og indholdet af sukkerarter sammenlignet med en almindelig chokolade med sukker. EASIS chokolade indeholder desuden 3 gange så mange fibre, fordi vi har erstattet noget af den fylde, som sukker traditionelt giver, med kostfibre. Tabellen her viser en sammenligning af de to chokolader.

EASIS Mørk Chokolade har 60% kakaoindhold, hvilket - jfr. denne artikel - måske godt kunne ønskes at være højere. Men her har vi vægtet smagen højest. Når der ikke er sukker i produktet, bliver smagen hurtig meget bitter i forhold til traditionelle chokolader med højt kakaoindhold.
Lys chokolade indeholder, som nævnt, en del mere sukker end den mørke chokolade. Men til stor glæde for dem, som ikke er så meget til den lidt bitre smag, har EASIS naturligvis også en belgisk mælkechokolade uden tilsat sukker, men med et naturligt indhold af sukker. Den er sødet med det kaloriefri sødemiddel erythritol kombineret med sødestof fra Stevia planten. Læs mere om sødestoffer her: https://www.easis.dk/easis-uden-til...

EASIS produkter til enhver lejlighed!

Få inspiration til hvordan du kan anvende EASIS produkter til alle dagens måltider. Lige fra morgen til aften. Se de mange spændende og nemme opskrifter her på siden.

Få inspiration!

Tilmeld dig EASIS nyhedsbrev og vær den første til at høre om nye produkter, opskrifter, kost & ernæring og meget mere.

EASIS A/S   |   Klamsagervej 29   |   DK-8230 Åbyhøj   |   Tlf. +45 70 20 24 55   |   Fax +45 70 20 24 56   |   easis@easis.dk
Klik mig
0