Bekæmp madspild

30. marts 2020
Bekæmp madspild
I 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere på et FN topmøde en hidtil uset ambitiøs udviklingsdagsorden: De 17 Verdensmål.
Målene skal sikre, at alle lande frem til 2030 sætter kurs mod en mere bæredygtig udvikling.

Det vil vi selvfølgelig gerne støtte op om her hos EASIS.  Vi har været verdensmålene igennem og fundet de punkter, hvor vi føler, at vi kan bidrage og gøre en forskel. Og ét af dem er punkt nr. 12, som hedder 'Ansvarlig forbrug og produktion', hvor der bl.a. er fokus på madspild: Det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger  skal halveres.

Hvad gør vi så helt konkret for at undgå madspild?

Vi smider ikke noget ud!
De sidste mange år har EASIS ikke smidt større mængder produkter ud. Og det er ikke en selvfølge. At producere fødevarer er en udfordring, fordi det kan være svært at forudse kundernes aftræk og produkternes holdbarhed er relativt kort.

Derfor har vi fokus på:
- estimater, så vi hele tiden har de rette varer i rette mængder.
- et produkts levetid. Hvis vi kan se, at holdbarheden er kritisk eller vi har bestilt for meget hjem, sætter vi prisen ned.
- tilbud på vores webshop easis.dk. Ikke nødvendigvis fordi holdbarheden er ved at udløbe, men for at sikre at vi ikke får problemer på sigt. Så her gælder princippet 'rettidig omhu'.
- sponsorater. Fx. donerer vi mange vareprøver til diverse events.
- kampagner til detailhandlen med tilbud, som kommer forbrugeren til gavn.
- donationer: er der ikke andre salgsmuligheder gives varerne væk til velgørende formål, som fx Fødevarebanken.

På den måde bliver alle produkter brugt på den ene eller anden måde - og de spreder samtidig glæde hos andre.