Kostfibre

Når vi i EASIS fjerner sukker og fedt fra en fødevarerecept, må vi nødvendigvis tilsætte noget andet. I EASIS anvender vi som oftest kostfibre. De har en række positive fysiologiske effekter og et meget lavt kalorieindhold. Kostfibre mætter også godt og giver en bedre fordøjelse samt en mere jævn blodsukkerstigning.

Plads til mere af det grove

Den danske befolkning får gennemsnitligt 20 g kostfibre om dagen igennem maden. Det er 10-15 g under det anbefalede niveau. Der er altså plads til forbedring – flere grove fødevarer, fuldkornsprodukter og grøntsager i vores daglige kost.

Der er i princippet ingen øvre grænse for, hvor mange fibre du kan spise, men kroppen kan reagere med luft og rumlen i maven. Især hvis du spiser flere end vanligt. I løbet af et par uger vænner din krop sig dog til det højere fiberindtag og generne forsvinder eller mindskes drastisk.

Fibre giver god energi

Fibre giver god energi

Variation i din kost er et must. Det gælder også med hensyn til ingredienser. Derfor bruger vi hos EASIS ikke kun én, men en lang række forskelligartede fibre i vore produkter.

Hvor mange kostfibre om dagen?

Den danske befolkning får gennemsnitligt 20 g kostfibre om dagen igennem maden. Det er 10-15 g under det anbefalede niveau, som lyder på 25g kostfibre om dagen.

Hvilke kostfibre bruger EASIS?

EASIS bruger ikke kun én, men en lang række forskelligartede fibre i vores produkter. Dette for at opnå den bedste konsistens, funktionalitet og smag i produktet.