Kager uden sukker - opskrifter på lækker og sundere kage uden tilsat sukker

EASIS har mange produkter, som er særdeles velegnede til at bage kager uden tilsat sukker og andet bagværk. Der er uendeligt mange muligheder for at lave lækre brød og kager uden brug af raffineret sukker. Prøv fx crumble cake, brownie, muffins eller citrontærte. Mulighederne uden at tilsætte sukker er mange. Du vil på denne side finde mange nemme opskrifter på kager uden tilsat sukker. Det kan være både småkager og muffins uden sukker, men også kager uden tilsat sukker til specielle anledninger, eller de helt klassiske kager. Find inspiration til kager uden sukker på denne side og prøv vores opskrifter.

Sundere kage uden sukker og lækkert bagværk

Vi elsker alle hjemmebagte kager og lækkert nybagt brød. Men hvorfor ikke lave en sundere version af din favoritkage? Men hvad er en sund kage? Er en kage sund? Vi kan i hvert fald tilbyde opskrifter på en sundere kage, et sundere alternativ, og lækkert bagværk med masser af fibre og fuldkorn. Ofte indeholder kager en masse sukker, men det behøver de slet ikke for at opnå den rigtige smag og gode konsistens.

Her på siden finder du et stort udvalg af sundere kager uden tilsat sukker. Kage uden sukker er ikke sukkerfri kage i ordets lovgivningsmæssige betydning, men eftersom man i folkemunde bruger ordet 'sukkerfri' om  kager, hvor der ikke er brugt raffineret sukker, vil vi her gerne forklare forskellen:

Sukkerfri kage - hvordan?
Man må kun bruge anprisningen 'sukkerfri', hvis der er under 0,5g sukkerarter pr. 100 g i en kage. Det er ganske svært, da kage ofte indeholder andre ingredienser med naturlige sukkerarter, som fx mælk, frugt og mel, som alle har et naturligt indhold af sukkerarter. Så selvom mange af vores opskrifter har under 5 g sukkerarter pr. 100g kan de altså ikke kaldes sukkerfri. De er derimod uden tilsat sukker og fulde af god smag og sødme. Hos EASIS tilbyder vi altså kage uden tilsat sukker og ikke sukkerfri kage.

Er kalorieindholdet lavere i sukkerfri kage?
Om en kage uden tilsat sukker er kaloriereduceret afhænger meget af de ingredienser, der tilføres til kagen i stedet for sukker. Bruger man fx banan eller dadler til at søde med, vil det være svært at sænke kalorieindholdet, da det er kalorietunge ingredienser. Og så kan man heller ikke sige, at den er sukkerfri, fordi banan og dadler indeholder naturlige sukkerarter. Bruger man derimod sukkererstatning kan det lade sig gøre at reducere kalorieindholdet væsentligt. Men kan kan ikke per automatik sige, at en kage uden sukker er kaloriereduceret. Den kan stadig indeholde mange kalorier, hvis man erstatter sukkeret med kalorierige ingredienser.

Hvilke typer sukkererstatning kan man bruge i kageopskrifter?
Vi har hos EASIS mange typer af sukkererstatning, der tjener hvert sit formål. Til bagværk vil vi anbefale vores Perfect Fit fordi den kan bruges til alle dine yndlingskager og de opskrifter du har. Man erstatter sukkeret i den oprindelige opskrift med Perfect Fit og man kan ligeledes erstatte halvdelen af fedtet. Dermed får du et sundere alternativ til den oprindelige kage, fordi kagen i stedet får et højt fiberindhold fra Perfect Fit. På den måde kan du lave en sundere kage uden sukker.

Er det svært at bage kager uden sukker?
Med EASIS Perfect Fit er det enkelt at lave sundere kager uden raffineret sukker. Du erstatter blot sukkeret i din opskrift med Perfect Fit og du får dermed en kage med højt fiberindhold.

Hvordan kan man erstatte sukker i kageopskrifter?
Hos EASIS har man specialiseret sig i at erstatte sukkeret med andre, mere ernæringsrigtige ingredienser. Det kan være kostfibre eller proteiner som fylde og sukkererstatning til at give den søde smag. I kageopskrifter kan man bruge EASIS Perfect Fit eller Perfect Multisød . Du finder en nem doseringsvejledning på emballagen. Du kan læse mere om, hvordan de enkelte sukkererstatninger bruges her

Kan man bage kager uden sukker, der stadig smager godt?
Mange har den opfattelse, at det kan være svært at bage kager uden sukker, laktosefri kager eller glutenfri kager, som også smager godt. Hos EASIS har vi gjort det nemt at bage kager uden tilsat sukker. Både fordi vi tilbyder en masse opskrifter, men også fordi vi har sukkererstatninger til ethvert formål. Man kan nemlig ikke bare bruge honning eller ahornsirup som sødemiddel, for det er også sukker, og resultatet vil blive en kage med sukker og tilsvarende kalorier.

Så svaret er ja, man kan godt bage kager uden tilsat sukker, som smager godt. Det kan være en sundere chokoladekage med møkr chokolade eller en sundere banankage, hvor der ikke er tilsat sukker ud over sødmen fra banan. Vil man have ekstra smag, kan man tilføje friske bær på toppen.

Du kan med fordel gå på opdagelse i EASIS' opskriftsunivers , hvor du kan finde flere opskrifter til alle dagens måltider. Desserter uden sukker, sukkerfri drinks, snacks til hyggen i sofaen, sundere alternativer til sukkerholdige kager osv. Du kan både finde opskrifter, hvor en del af den søde smag kommer fra naturlige ingredienser som frugt og dadler, eller du kan finde opskrifter på klassiske kager, lavet i en ny version, hvor sukkeret er erstattet af EASIS sukkererstatninger. Udforsk vores opskrifter på lækre kager uden sukker, der er lige så lækre som de sukkerholdige varianter. Glæd dig til sundere alternativer til klassiske kager og desserter.

Hvad er de bedste sukkererstatninger til at lave kage uden sukker?
Hos EASIS har man et sortiment af sukkererstatninger tilpasset den enkelte brugssituation. Den bedste sukkererstatning til kager og bagværk er EASIS Perfect Fit, hvor du kan erstatte alt sukekret og op til halvdelen af fedtet i en hvilken som helst opskrift.

Kan jeg bruge naturlige sødemidler som honning eller agave i kager uden sukker?
Ja, det kan du godt, men så er det ikke en kage uden tilsat sukker. For honning er også sukker. Det er bare en anden form for sukkeret end det hvide raffinerede sukker, vi normalt bruger i kager. Så bruger du honning, i stedet for almindeligt hvidt sukker, bager du stadig en kage med sukker.