Bamseboller er de dejlige, bløde boller, som du kender. Disse er selvfølgelig uden tilsat sukker. Det er de perfekte hvide fødselsdagsboller som er en favorit hos selv de mindste i familien. Det er en opskrift, der er lige til at gå til, og du kan nemt lave nybagte, bløde boller.
16 portioner/16 stk
Ingredienser
25 g gær
2 ½ dl minimælk
1 æg
600 g hvedemel
40 g EASIS Perfect Fit
1 tsk salt
100 g margarine
1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i fingerlun mælk. Rør æg i. Bland de tørre ingredienser sammen og rør en del i mælkeblandingen
(hold noget tilbage). Skær margarinen i tern. Ælt skiftevis resten af melblandingen og margarinen i dejen. Ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve tildækket i ca 45 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir. Del dejen i 16 lige store stykker og tril dem til boller. Kom bollerne på bagepladen og lad dem efterhæve tildækket i ca ½ time. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne. Køl dem af på en rist.