Brun sovs og Brunede kartofler

4 portioner:

Ingredienser:
MAGER BRUN SOVS
1 løg
50 g skrællet knoldselleri
50 g skrællet gulerod
75 g skrællede kartofler
en stor kvist timian
5 dl grøntsagsbouillon
1 spsk EASIS Solbærmarmelade
brun kulør
salt og peber

BRUNEDE KARTOFLER
400 g små kogte kartofler (kolde og fri for vand)
90 g EASIS Fibersirup

TILBEHØR
560 g EASIS Syltet Rødkål

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°.

Skær grøntsagerne ud i grove stykker og kom dem i en gryde med timian og bouillon. Kog til grøntsagerne er møre. Fisk timiankvisten op og blend grøntsager og kogevæde med solbærmarmelade.

Smag til med salt og peber. Justér farven med lidt kulør.

Kom kartofler og Fibersirup på en pande og steg ved middelhøj varme til kartoflerne er helt dækkede, gyldne og gennemvarme – hav tålmodighed.

Lun rødkål i en gryde. Servér sovs, kartofler og rødkål som tilbehør til fx steg, and eller kalkun.

TIPS: Kan også serveres med EASIS Syltede Asier.

Næringsindhold pr. portion (300 g):
Kcal 177
Protein 3,9 g
Kulhydrat 30 g
Fedt 0,5 g
Kostfibre 19 g