Brunsviger

Opskrift på brunsviger uden tilsat sukker. Ingen fødselsdag uden brunsviger... eller hvad? Der er stor forskel på, hvilket forhold vi danskere har til brunsvigeren alt efter, hvor vi bor. Men spørger du en fynbo eller nordjyde, vil de med stor sandsynlighed udpege brunsvigeren som den "rigtige" fødselsdagskage. Så den har vi selvfølgelig også lavet i en version uden tilsat sukker.

8 portioner

Ingredienser:
20 g gær
1¼ dl minimælk
1 æg
30 g smagsneutral olie
2 spsk EASIS Fibersirup
275 g hvedemel
1 spsk EASIS Loppefrøskaller
1 knivspids salt
1 knivspids kardemomme

Topping:
75 g smeltet smør
75 g EASIS Perfect Multisød Gold
1 tsk kanel

How to:
Rør gæren ud i fingerlun mælk.
Pisk æg, olie samt Fibersirup i.
Tilsæt hvedemel, loppefrøskaller, salt og kardemomme og ælt dejen grundigt sammen.

Fordel dejen i en smurt form (20x20 cm) og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 45 min.

Bland smeltet smør, Perfect Multisød Gold og kanel grundigt sammen. Lav fordybninger i den færdighævede dej med fingrene, og fordel toppingen på dejen.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Servér kagen lun.

Tip: Hvis der ønskes en fladere brunsviger så halvér mængden af dej og rul den ud med en kagerulle, så den stadig passer i formen.

Næringsindhold pr. portion:
Energi 824 kJ / 197 kcal
Fedt 13 g
Kulhydrat 36 g
Sukkerarter 1,4 g
Sukkeralkoholer 9,3 g
Kostfibre 5,5 g
Protein 5,0 g
Salt 0,2 g
Relaterede varer
Luk