Brunsviger

Varenummer:
8 portioner

Ingredienser:
20 g gær
1¼ dl minimælk
1 æg
30 g smagsneutral olie
2 spsk EASIS Fibersirup
275 g hvedemel
1 spsk EASIS Loppefrøskaller
1 knivspids salt
1 knivspids kardemomme

Topping:
75 g smeltet smør
75 g EASIS Perfect Multisød Gold
1 tsk kanel

How to:
Rør gæren ud i fingerlun mælk.
Pisk æg, olie samt Fibersirup i.
Tilsæt hvedemel, loppefrøskaller, salt og kardemomme og ælt dejen grundigt sammen.

Fordel dejen i en smurt form (20x20 cm) og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 45 min.

Bland smeltet smør, Perfect Multisød Gold og kanel grundigt sammen. Lav fordybninger i den færdighævede dej med fingrene, og fordel toppingen på dejen.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Servér kagen lun.

Tip: Hvis der ønskes en fladere brunsviger så halvér mængden af dej og rul den ud med en kagerulle, så den stadig passer i formen.

Næringsindhold pr. portion. 1 portion = 65 g.
Energi 824 kJ / 197 kcal
Fedt 10 g
Kulhydrat 28 g
Sukkerarter 1,1 g
Sukkeralkoholer 7,4 g
Kostfibre 2,9 g
Protein 3,9 g
Salt 0,167 g
Specifikationer
Næringsindhold
Pr. 100 g
Energi
1268 kJ / 303 kcal
Fedt
16 g
- heraf mættede fedtsyrer
6,7 g
Kulhydrater
44 g
- heraf sukkerarter
1,8 g
Kostfibre
4,4 g
Protein
6,1 g
Salt
0,257 g