Cheesecake m. hyldeblomst & lime

Opskrift lavet af: Camilla Drabo

Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...

Facebook: Camilla Drabo - Spis dig mæt med god samvittighed
https://www.facebook.com/Drabosopsk...

Opskrift på cheesecake uden tilsat sukker med lækker hyldeblomst og limesmag. Kagen toppes med en lækker hyldeblomst-lime gele. Bunden er lavet på blandt andet havregryn, mandler og EASIS Krydderstykker. Det er en god og relativt nem opskrift på en klassisk cheesecake. Kagen tager dog noget tid at lave, da den gerne vil stå i nogle timer på køl før servering.

Ingredienser:
Bund:
80g mandler
40g havregryn
40g EASIS Krydderstykker
100g dadler
1 spsk. kokosolie

Fyld:
300g smøreost
1 dl EASIS Hyldeblomst Drik
1 lime
4 husblas
1 spsk. EASIS Multisød
75g creme fraiche

Gele:
1 dl EASIS hyldeblomstsaft
Saften fra en halv lime
1,5 husblas
Evt. lidt Perfect Sød

How to:
1. Start med at lave bunden ved at komme alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en fin masse. Kom dejen i en 16 cm springform med bagepapir i bunden og mas det godt ned. Stil bunden på køl mens I laver fyldet.

2. Nu skal ostefyldet laves. Kom husblas i koldt vand i 10-15 minutter. Pres limesaften i en lille kasserolle sammen med hyldeblomstsaften og ‘sukker’. Lad det simre til sukkeret er oplæst og stil til siden.

3. Pres vandet fra de udblødte husblas og kom dem i kasserollen til lime og hyldeblomstsaft. Rør creme fraiche i saften.

4. Pisk smøreost og hæld saften fra kasserollen i flødeosten. Sørg for at piske det godt sammen og smag til med limesaft og lidt sødemiddel.

5. Hæld fyldet over bunde og stil kagen på køl et par timer.

6. Lav geléen. Kom igen husblas i koldt vand i 10-15 minutter. Kom hyldeblomstsaft og limesaft i en lille kasserolle og kom de udblødte husblas deri.
Lad geléen køle af 20 minutter.

7. Stille og roligt hælder I gelesaften over kagen og stiller den igen på køl nogle timer eller til næste dag.
Relaterede varer
Luk