Creme brulée

Opskrift lavet af Pernille Jensen.

Creme Brulée er en klassiker inden for dessertverdenen. Den består traditionelt set af æggeblommer, sukker, vanilje og fløde. Denne version er naturligvis uden tilsat sukker. Den er traditionelt karakteriseret ved et karamelliseret lag på toppen, som her er lavet med EASIS Perfect Fit. En virkelig lækker dessert, der kan serveres som den er, eller med friske bær til.

4 portioner

Ingredienser:
Vaniljecreme:
4 dl piskefløde
½ stang EASIS Social Vanilla Vaniljestang
4 pasteuriserede æggeblommer
33 g EASIS Perfect Fit
4 små ildfaste skåle

Karamellåg:
40 g EASIS Perfect Fit til karamellisering
En gasbrænder

Sådan gør du:
Vaniljecreme:
Start med at flække den halve vaniljestang på langs, og skrab kornene ud (gem vaniljestangen). Mas vaniljekornene sammen med en lille smule Perfect Fit - på den måde undgås det at vaniljekornene klumper sig sammen.
Pisk Perfect Fit og æggeblommer let luftige i en skål.

Varm vaniljesukkeret sammen med fløde og vaniljestang i en kasserolle, til det har en temperatur på små 90 grader
Fisk vaniljestangen op, og hæld vaniljecremen i æggemassen stille og roligt, mens der piskes.
Når det hele er hældt sammen, hældes massen tilbage i kasserollen, og varmes op til en temperatur på 80 grader mens der piskes med let hånd.

Køl massen af til stuetemperatur (30 grader er også OK), fjern det øverste lag skum med en ske, og fordel massen i 4 små ildfaste skåle. Bag dine creme bruléer i ovnen ved 110 grader i ca. 60 minutter (mere eller mindre alt efter skål).
Når cremen har "sat sig", og kun giver let efter ved tryk, er de færdige. Sæt til afkøling i mindst 3 timer i køleskabet, gerne natten over.

Karamellåg:
Drys creme bruléerne med et tyndt og jævnt lag af Perfect Fit.
Tænd din gasbrænder og fordel flammen jævnt over Perfect Fit under konstant bevægelse. Det er vigtigt, at du ikke holder flammen stille samme sted, da du så risikerer at brænde sukkererstatningen på.

Server straks.
Relaterede varer
Luk