Opskrift lavet af: Emma Bisgaard Laursen
Blog: The Foodie Queen
https://nouw.com/thefoodiequeenInstagram: emma_bisgaard
Ingredienser:Ingredienser (til 2 personer)
Fisken:
400 g lyssej (som er i familie med torsken)
100 g hvedemel
2 poser knuste EASIS-chips, fx paprika eller BBQ
0,5 tsk bagepulver
Salt & peber
2 dl vand eller øl
Olie til friture
Fritter:
500 g kartofler
1 brev EASIS Holiday Dip Mix
Salt & peber
Frisk rosmarin
1 sjat olie
Ærtedip:
300 g dybfrosne ærter
2 spsk fraiche 8%
1 fed hvidløg
Salt & peber efter behov
5 dråber citronsaft
1-2 skiver citronbåde
How to:1. Bland hvedemel, bagepulver, salt og peber sammen i en skål. Pisk vand eller øl i blandingen. Stil dejen til side i 30-40 minutter.
2. Skær kartoflerne i skiver på langs, og læg dem i blød i iskoldt vand i 30 minutter.
3. Kog ærterne til dippen. Kom dem derefter i en foodprocesser og blend til mos. Kom mosen over i en skål og tilsæt presset hvidløg, citronsaft, salt, peber og fraiche. Smag til undervejs og til evt. mere. Stil i køleskabet indtil brug.
4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom kartoflerne i en plasticpose. Tilsæt olie, EASIS dipmix, salt, peber og rosmarin. Fordel ingredienserne jævnt.
5. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag i ovn i 30-40 minutter til de er sprøde. Hold øje undervejs og rør rundt i dem.
6. Knus EASIS chips til krummer. Hæld olie en stor gryde og varm op til 180 grader.
Skær lyssejfilet i mundrette stykker. Vend lyssej i mel, og derefter i dejen, og så i de knuste chips. Gentag dette indtil der ikke er flere fisk.
7. Steg dem i den varme olie i 3-5 minutter (afhængigt af størrelse) til de er gyldne.
8. Kom dem over på et fedtsugende papir efterfølgende. Gentag dette indtil der ikke er flere fisk.
9. Når kartoflerne er færdige, skal retten anrettes. Anret den sprøde fisk og fritter på et fad. Drys med friske urter.
10. Servér med ærtedip og citronbåde.