Frugtlæder

Opskrift på frugtlæder uden tilsat sukker. Dette frugtlæder er en ny og sjov måde at servere frugt på. Det kan både bruges i madpakken eller serveres til madpakken. Smagen kan desuden varieres efter ønske. Udgangspunktet er nemlig en frugtmos, som man tørrer i ovnen ved svagere varme.

4 portioner

Ingredienser
400 g friske abrikoser, frosne eller friske hindbær eller mango (eller anden frugt/bær)

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 75° varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.

Skold og flå abrikoserne. Del dem og fjern stenene. Blend abrikoskødet.

Lad hindbær eller mangotern tø op, hvis de er frosne. Blend til en jævn masse. Si eventuelle kerner fra.

Fordel massen i et jævnt, tyndt lag på bagepapiret. Tør massen i ovnen til det er tørt, men stadig elastisk og let kan fjernes fra bagepapiret. Det tager 2-5 timer afhængig af frugttypen.

Lad det afkøle helt, skær det i strimler og rul det sammen til små ruller inden servering.

TIPS: Du kan servere frugtlæderet til morgenmad sammen med yoghurt og EASIS Müsli.
Relaterede varer
Luk