Fuldkornsbrød med barbecue kylling og grøntsager

2 portioner

Ingredienser:
Brød:
1 dl lunken vand (115 g)
15 g gær
1 fed hvidløg (3 g)
75 g fuldkornshvedemel
135 g hvedemel
½ tsk. salt (2 g)
2 spsk. olivenolie til stegning (10 g)

Fyld:
250 g kyllingebryst
30 g EASIS Barbecue Sauce
20 g blandet grøn salat
½ agurk (100 g)
7-8 cherrytomater (120 g)
½ avocado (45 g)
¼ rødløg (20 g)
1 spsk. olivenolie (5 g)

Dressing:
70 g neutral skyr
1 spsk. citronsaft (10 g)
1 lille håndfuld persille (2 g)
1 fed hvidløg (3 g)
1 knivspids salt

Fordampning:
250 g kyllingebryst bliver til 160 g efter kogning. Efter kyllingen har været på panden og er blevet vendt i barbecue sauce er der 180 g barbecue kylling.

345 g dej bliver til 320 g fuldkornsbrød efter stegning.

Fremgangsmåde:
Kom vand i en skål og opløs gæren deri. Kom salt, hvidløg og fuldkornshvedemel i. Rør det grundigt sammen. Tilsæt derefter hvedemelet lidt af gangen. Tilsæt ekstra mel, hvis dejen er for klistret, og ælt den med hænderne. Lad herefter dejen hæve i ca. 30 min.

Kom kyllingen i en lille gryde og dæk den til med vand. Lad kyllingen koge i ca. 20-25 min. Derefter tages kyllingen op og rives fra hinanden med to gafler.
Kom 1 spsk. olivenolie på en pande og kom den revne kylling på. Kom herefter barbecue sauce på og rør det grundigt sammen.
Kyllingen er nu klar til brug.

Skær agurk, tomat, avocado og rødløg ud i mundrette stykker. Skyl også salaten.
Bland skyr, finthakket persille, citronsaft, hvidløg og salt grundigt til en dressing.

Når dejen er hævet færdig, deles den i to lige store stykker. Rul brødene ud til en passende størrelse, så de har en tykkelse på ca. 1 cm. Kom 1 spsk. olivenolie på panden og steg brødene på begge sider til de er gyldne.

Smør dine brød med dressing og kom kylling og grønt på.


Specifikationer
Næringsindhold
Pr. 100 g
Energi
587 kJ / 140 kcal
Fedt
3,5 g
- heraf mættede fedtsyrer
0,5 g
Kulhydrater
18,5 g
- heraf sukkerarter
1,2 g
- heraf sukkeralkoholer
0 g
Kostfibre
2,3 g
Protein
7,3 g
Salt
0,32 g