Fyldte æg med matjessild og grillede asparges

Der kan også laves fyldte æg af to æg i stedet for ét, og sild kan udelades. Retten vil være fin til påske- eller pinsefrokosten.

(1 portion)

Ingredienser:
1 hårdkogt æg

Fyld:
Æggeblommen fra det hårdkogte æg
20 g let mayonnaise
5 g grov sennep
1 spsk hakket dild
salt og peber

60 g matjessild (dåse)

200 g asparges

Marinade:
5 g olie
citronsaft og citronskal
salt og peber

30 g rugbrød

Sådan gør du:
Del ægget, tag blommen ud og mos blommen med mayonnaise, sennep og hakket dild. Smag til med salt og peber. kom fyldet i en lille plastpose og klip et hjørne af,  så du har en sprøjtepose. Sprøjt fyldet ned i æggehviden og læg matjessild på den.

Knæk enderne af aspargesene og giv dem et kort opkog i letsaltet vand (ca 3 minutter). Varm en grillpande op og steg aspargesene, til de kun lige har taget farve.

Lav en marinade af olie, citronsaft og citronskal og krydr med salt og peber.

Anret aspargesene med marinade, ægget og rugbrød.

Tips:
I Stedet for at sprøjte æggeblommemassen i hviden, kan hviden hakkes og vendes i. Så har du en æggesalat, der kan bruges til madpakken.