Gateau Marcel

Opskrift lavet af: Sabina Rousing

Instagram: @sabinas kreafood
https://www.instagram.com/sabinarou...

Opskrift på lækker gateau marcel kage. Det er en klassisk fransk kage som er en chokoladekage, der er bagt og derefter toppet med en lækker chokolademousse. Kagen består derfor af to lag. Denne opskrift er uden tilsat sukker og lavet på havregryn i stedet for mel. Den kan desuden laves glutenfri, hvis der anvendes glutenfri havregryn. Det er en ren chokoladebombe, der kan imponere alle gæster. Servér til kaffen eller som dessert - det er en lækker kage uanset anledning.

Kagen

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 ds sorte bønner (drænet 240g)
3 spsk kakaopulver
1,5 spsk kokosolie
2 æg
85 g EASIS Perfect Fit
0,5 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
0.25 tsk salt
50 g EASIS mørk chokolade

How to:
Blend havregryn til mel i en foodprocessor eller mini hakker, kom Perfect Fit, bagepulver, vanilje, salt og kakaopulver i og blend det hurtigt sammen. Kom det over i en skål.
Blend nu æg, kokosolie og bønner sammen til en masse, kom de tørre ingredienser i og blend det godt sammen, kom det hele i skålen igen og vend hakket chokolade i dejen.
Beklæd en lille form med bagepapir og hæld massen i og fordel den ud i kanterne.
Bages i ca. 20 min på 175 gr. Varmluft

Moussen

Ingredienser:
100 g vanilje skyr (skal have stået ude lidt så den ikke er køleskabskold)
2 æggehvider
40 g EASIS Perfect strø
100 g EASIS mørk chokolade


How to:
Pisk æggehvidene halv stive, tilsæt perfect strø lidt af gangen imens der piskes, piskes til det helt stift.
Smelt chokoladen i en gryde, vend den sammen med skyr.
Vend lidt chokolade i skyren først, vend derefter resten af chokoladen i og vend forsigtig sammen.
Relaterede varer
Luk