Græskarkage

Nem opskrift på lækker græskarkage med ostecreme, uden tilsat sukker. Græskar emmer af efterår, og denne kage er ingen undtagelse. Den har en dejlig krydret smag og får en flot farve fra blandt andet hokkaidogræskarret. Græskar giver desuden kagen en god svampethed. Kagen egner sig også fint til halloween, hvor man kan pynte kagen, som vi har gjort på billedet.

14 portioner

Ingredienser
200 g hvedemel
50 g EASIS Perfect Fit
3 tsk kanel
1 tsk stødt kardemomme
2 tsk bagepulver
et nip salt
4 æg
1 ½ dl smagsneutral olie
150 g revet hokkaido græskar
1 økologisk appelsin (revet skal herfra)

Topping
200 g Philadelphia Light
EASIS Perfect Sød
økologisk citron (saft og revet skal herfra)

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°.
Beklæd en aflang bageform med bagepapir.

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
Tilsæt de våde ingredienser, revet græskar og revet appelsinskal. Rør dejen grundigt sammen.
Hæld dejen i bageformen.

Bag kagen i ca 35 minutter til den er gennembagt.

Køl kagen helt af.

Smag Philadelphia til med et par dråber Perfect Sød, lidt citronsaft og citronskal. Pynt græskarkagen med Philadelphia toppingen og eventuelt revet appelsinskal.

TIPS: I stedet for at lave topping, kan du også vælge at smøre en skive kage med fx EASIS Hybenmarmelade eller Smørepålæg.
Relaterede varer
Luk