Græskarsuppe i udhulet græskar

Opskrift på lækker græskarsuppe serveret i udhulet græskar. På denne måde får du udnyttet hele græskaret, mens det ser utroligt indbydende ud. Suppen er rigtig velsmagende og perfekt til de lidt koldere efterårs- eller vinteraftener, hvor man skal bruge noget at varme sig på.

2 portioner

Ingredienser
1 lille græskar, fx hokkaido (200 g græskarkød)
1 gulerod
¼ knoldselleri
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk Garam Masala
1 tsk EASIS Sød Chili Sauce
50 g EASIS Chutney med æble og ingefær
200 ml kokosmælk light
2-3 tsk æbleeddike
salt og peber

Tilbehør
grofthakket persille
groft brød

Fremgangsmåde
Skær toppen af græskarret og udhul det med en ske. Kassér kernerne og det bløde kød kernerne sidder i. Skær en skive af græskarret i toppen og skær den ud i grove stykker sammen med de andre grøntsager. Kom alle grøntsagerne i en gryde og hæld vand på til de lige knapt er dækkede.
Kom garam masala, chili sauce og chutney i og kog til grøntsagerne er møre (ca 40 minutter). Kom kokosmælk i gryden og blend med stavblender til en cremet suppe. Smag til med æbleeddike, salt og peber.

Varm græskarret kort i ovnen og hæld den varme suppe i, således at græskarret fungerer som serveringsskål og pynt på bordet. Drys med hakket persille. Servér eventuelt med brød til.