Grove æbleboller

Grove æbleboller

Opskrift lavet af: Camilla Drabo

Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...


Facebook: Camilla Drabo - Spis dig mæt med god samvittighed
https://www.facebook.com/Drabosopsk...

Ingredienser:

OPSKRIFT 12 stk.

35g gær

3 dl lunken mælk

3 spsk. creme fraiche

100g rugmel

100g grahamsmel

400-450g hvedemel

50g havregryn

150g revet æble

30g olie

1,5 æg

1,5 spsk. kanel

0,5 tsk kardemomme

30g EASIS perfect fit

1 spsk. Perfect Sød

How to:

1. Start med at lune mælken en lille smule, den må endelig ikke blive varm, bare lige lidt lunken.

2. Kom den lune mælk i en skål og udblød gæren deri. Tilsæt kanel, kardemomme, multisød, flydende sødemiddel, olie, creme fraiche, havregryn, rugmel og grahamsmel. Lad dejen køre på køkkenmaskinen til det hele er samlet.

3. Imens slår I de 2 æg ud i en lille skål, pisker dem sammen og kommer 1,5 af æggeblandingen i skålen med dejen. Riv 2 små æbler og kom også dem i skålane sammen med hvedemel.

4. Kør dejen på køkkenmaskinen 7-8 minutter. Dejen skal være lidt våd, men ikke alt for flydende. Så måske skal I tilføje lidt ekstra hvedemel, det afhænger af hvor saftige æblerne er. Læg et vådt viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1 time.

5. Kom dejen ud på køkkenbordet og form til 12 boller. Kom dem på en bageplade og lad den efterfølgende hæve 1 time til.

6. Pensl bollerne med den resterende æggemasse og bag dem i 14 minutter i en 210 grader forvarm ovn.

7. Lad bollerne køle lidt af og spist dem enten som de er eller med lidt smør.
Relaterede varer
Luk