Gulerodskage med abrikosmarmelade

Vi elsker gulerodskage. De varme krydderier, guleroden der bidrager til en dejlig svampet kage og den gode topping med friskost og citron er en utroligt lækker kombination. Her får du vores bud på en gulerodskage uden tilsat sukker som er bagt med EASIS Abrikosmarmelade. Denne kage er dejligt svampet og har en fantastisk smag.

8 portioner

Ingredienser
130 g havregryn
40 g kokosmel
50 g EASIS Abrikosmarmelade
2 æg
1 ½ dl minimælk
25 g hakkede dadler
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk bagepulver
1½ tsk fintreven ingefær
10 g groft hakkede valnødder
130 g reven gulerod

Topping
200 g mager friskost (fx Philadelphia)
2 spsk EASIS Perfect Florsød
Reven citronskal fra 1 økologisk citron

Spiselige blomster til pynt

Fremgangsmåde
Kom havregryn, kokosmel, abrikosmarmelade, æg, mælk og hakkede dadler i en foodprocessor og blend grundigt. Tilføj så kanel, kardemomme, bagepulver, ingefær og blend igen. Tilsæt nødder, gulerødder og bland det hele godt sammen.

Kom dejen i en kageform og bag kagen midt i ovnen i ca 30 minutter ved 200°. Imens den bager, laver du din topping.

Rør friskost og florsød sammen med citronskal. Sættes på køl indtil kagen er færdig.

Tag kagen ud af ovnen, lad den køle af og fordel toppingen på kagen.

Pynt med spiselige blomster.

TIPS: I stedet for at lave topping, kan du i stedet smøre EASIS Hazelnut Spread på toppen.
Relaterede varer
Luk