Gulerodskage

Opskrift på gulerodskage uden tilsat sukker. Denne gulerodskage er toppet med en lækker flødeostecreme med revet citronskal, der giver en perfekt top til en ellers sød kage. Gulerodskage er en af vores favoritter, for guleroden gør kagen dejlig svampet. Det revne citronskal på toppen gør desuden, at kagen ser virkelig indbydende ud, så den kan sagtens serveres for gæster på f.eks. påskebordet.

12 portioner

Ingredienser:
75 g smør
100 g EASIS Perfect Multisød Gold
4 Æg
225 g revet gulerod
50 g valnødder
200 g hvedemel
50 g EASIS Perfect Fit
50 g EASIS Inulin
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver

Topping:
200 g Philadelphia light
2 spsk EASIS Perfect Florsød
2 tsk revet citronskal
2 tsk citronsaft

Sådan gør du:
Pisk smør og Perfect Multisød Gold sammen til en luftig masse.
Tilsæt æg og pisk igen.
Rør revet gulerod og hakkede valnødder i dejen.
Bland de tørre ingredienser grundigt og rør blandingen i dejen.

Fordel dejen i en springform og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 35 min
Lad kagen køle af.
Blanding ingredienserne til toppingen og smør på kagen, når den er kølet helt af.
Pynt eventuelt med revet citronskal og valnødder.

Næringsindhold pr. portion. 1 portion = 95 g
Energi 870 kJ / 208 kcal
Fedt 12 g
Mættede fedtsyrer 5,2 g
Monoumætt. fedtsyrer 2,6 g
Polyumætt. fedtsyrer 2,4 g
Kulhydrat 27 g
Sukkerarter 3,4 g
Sukkeralkoholer 10,7 g
Stivelse 11,1 g
Kostfibre 8,9 g
Protein 5,7 g
Alkohol 0 g
Salt 0,297 g
Relaterede varer
Luk