Jordbærtærte med pistaciebund

Vi kender alle den klassiske jordbærtærte. Vi præsenterer her en udgave med et twist, som vores ambassadør @sundmedwulff har udviklet (du kan følge ham på facebook). Her er den klassiske marcipanbund skiftet ud med en bund lavet af bl.a. EASIS Pistaciekagemix.

2 små jordbærtærter:

Bund:
75 g EASIS Kagemix med pistaciesmag (pulver)
37 g kærnemælk
9 g Kærgården fedtreduceret
1 tsk mandelessen

30 g EASIS Mørk Chokolade

Cremen:
75 g EASIS Yoghurt 5%
Et par dråber EASIS Perfect Sød
1 tsk vaniljearoma eller vaniljekorn fra en halv vaniljestang
2 stk husblas (plader)

Glace:
2 stk husblas (plader]
125 g frosne jordbær
1 dl vand
Et par dråber EASIS Perfect Sød
Saften fra en 1/2 citron

Topping:
5 stk friske halverede jordbær
1 tsk mandelsplitter

Sådan gør du:
Start med at hælde kagepulver, smeltet smør og kærnemælk i en skål og rør rundt. Tilsæt mandelessens og pisk godt. Kagerne bages i 2 forme à 12 cm i diameter, på 180 grader i 15 minutter. Når kagerne kommer ud af ovnen, kommer du straks den mørke chokolade på (15 g på hver bund). Når det er smeltet, fordeler du chokoladen ud over kagen med en ske.

Yoghurt røres sammen med vanilje og sødemiddel. Husblas kommes i koldt vand, og når det er blevet opløst, vrider du det for vand og smelter det over et vandbad. Kom 1 spsk af yoghurten over husblassen og rør godt rundt. Den resterende yoghurt tilsættes efterfølgende og der røres rundt. Kom yoghurtmassen oven på de afkølede kager og kom den i køleskabet i tre timer.

Kog de frosne jordbær, vand, sødemiddel og citronsaft i 30 minutter. Når jordbærrene er kogt ud kommer du det igennem en si. Du skal kun bruge saften. Kom 2 husblas i koldt vand, når de er opløst kommer du dem direkte over i den varme jordbærsaft og rører godt rundt. Lad saften stå på dit køkkenbord indtil kagen har stået og sat sig i køleskabet i tre timer.

Efter 3 timer tager du kagen ud fra køl. Halvér de friske jordbær og fordel dem på yoghurtmassen i en flot cirkel. Hæld glacen over og pynt med mandel splitter. Lad evt kagerne trække natten over - det gør dem kun bedre.

Pr. portion (1 tærte):
312 kcal
Relaterede varer
Luk