Jordbærtærte med pistaciebund

Vi kender alle den klassiske jordbærtærte. Vi præsenterer her en udgave med et twist, som vores ambassadør @sundmedwulff har udviklet (du kan følge ham på facebook). Her er den klassiske marcipanbund skiftet ud med en bund lavet af bl.a. EASIS Pistaciekagemix. Det giver en anderledes jordbærtærte, der fortsat er fyldt med velsmag.

2 små jordbærtærter:

Bund:
75 g EASIS Kagemix med pistaciesmag (pulver)
37 g kærnemælk
9 g Kærgården fedtreduceret
1 tsk mandelessen

30 g EASIS Mørk Chokolade

Cremen:
75 g EASIS Yoghurt 5%
Et par dråber EASIS Perfect Sød
1 tsk vaniljearoma eller vaniljekorn fra en halv vaniljestang
2 stk husblas (plader)

Glace:
2 stk husblas (plader]
125 g frosne jordbær
1 dl vand
Et par dråber EASIS Perfect Sød
Saften fra en 1/2 citron

Topping:
5 stk friske halverede jordbær
1 tsk mandelsplitter

Sådan gør du:
Start med at hælde kagepulver, smeltet smør og kærnemælk i en skål og rør rundt. Tilsæt mandelessens og pisk godt. Kagerne bages i 2 forme à 12 cm i diameter, på 180 grader i 15 minutter. Når kagerne kommer ud af ovnen, kommer du straks den mørke chokolade på (15 g på hver bund). Når det er smeltet, fordeler du chokoladen ud over kagen med en ske.

Yoghurt røres sammen med vanilje og sødemiddel. Husblas kommes i koldt vand, og når det er blevet opløst, vrider du det for vand og smelter det over et vandbad. Kom 1 spsk af yoghurten over husblassen og rør godt rundt. Den resterende yoghurt tilsættes efterfølgende og der røres rundt. Kom yoghurtmassen oven på de afkølede kager og kom den i køleskabet i tre timer.

Kog de frosne jordbær, vand, sødemiddel og citronsaft i 30 minutter. Når jordbærrene er kogt ud kommer du det igennem en si. Du skal kun bruge saften. Kom 2 husblas i koldt vand, når de er opløst kommer du dem direkte over i den varme jordbærsaft og rører godt rundt. Lad saften stå på dit køkkenbord indtil kagen har stået og sat sig i køleskabet i tre timer.

Efter 3 timer tager du kagen ud fra køl. Halvér de friske jordbær og fordel dem på yoghurtmassen i en flot cirkel. Hæld glacen over og pynt med mandel splitter. Lad evt kagerne trække natten over - det gør dem kun bedre.

Pr. portion (1 tærte):
312 kcal
Relaterede varer
Luk