Julesnegle med marcipan og æblegrød

Et tvist af den klassiske kanelsnegl.

20 stk

Ingredienser
DEJ:
30 g gær
1½ dl mælk
2 spsk creme fraiche 5%
1 æg
300 g hvedemel
140 g grahamsmel
35 g EASIS Perfect fit
½ tsk kardemomme
1 tsk vaniljepulver

REMONCE:
80 g dadler (ca 8 stk)
150 g EASIS Æblegrød
3 spsk kanel
150 g revet EASIS Marcipan
50 g EASIS Multisød

TOPPING:
100 g Philadelphia light
25 g EASIS Florsød
vaniljepulver
citronsaft

Sådan gør du
Udblød gæren i lun mælk. Tilsæt de resterende ingredienser til dejen og ælt dejen grundigt igennem. Gerne 5-10 minutter på køkkenmaskine. Kom et rent viskestykke over dejen og lad den hæve 45 minutter.

Udsten dadlerne og kom dem i varmt vand i et par minutter. Hæld vandet fra dadlerne. Blend dadler, æblegrød, kanel og 75 g marcipan i en minihakker til en ensartet remonce (stavblender kan også bruges).

Rul dejen ud til et rektangel med ½ cm tykkelse, når dejen har hævet. Smør remoncen ud på dejen og giv de sidste 75 g marcipan ud over remoncen. Rul dejen til en roulade fra den lange led og del den i 20 stykker. Placer sneglene i et fad tæt op ad hinanden. Dæk sneglene med husholdningsfilm og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Bag sneglene ved 200 grader i ca 20 minutter og lad dem efterfølgende køle lidt af på en rist.

Rør Philadelphia, Florsød, lidt vaniljepulver og citronsaft grundigt sammen og smør det på de lune snegle. Server de lune snegle.

Næringsindhold pr. stk. (60g):
Kcal 142  
Fedt 3,5 g
Kulhydrat 26 g
Kostfibre 4,7 g
Protein 4,1 g
Specifikationer
Næringsindhold
Pr. 100 g
Energi
987 kJ/ 236 kcal
Fedt
5,8 g
- heraf mættede fedtsyrer
1,2 g
Kulhydrater
43 g
- heraf sukkerarter
6,6 g
- heraf sukkeralkoholer
8,0 g
Kostfibre
7,9 g
Protein
6,8 g
Salt
0,01 g