Julet chokoladeroulade

Opskrift på julet chokoladeroulade uden tilsat sukker. Den julede fornemmelse kommer fra kirsebærsaucen, der giver en dejlig smag. Denne opskrift er dejligt nem og lige til - og så er hjemmebagt roulade jo altid lækkert. Det er en god kage at servere i juledagene.

14 portioner

Ingredienser
Rouladebund
3 æg
130 g hvedemel
80 g EASIS Perfect Fit
2 tsk bagepulver
2-3 spsk kakaopulver
½ dl minimælk

Fyld
6 spsk EASIS Kirsebærsauce (uden bær)
3 spsk vand
200 g EASIS Protein White Spread

Overtræk
120 g hakket EASIS Mørk Chokolade
¾ dl kaffefløde
1 tsk romekstrakt

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°.
Beklæd en bageplade med bagepapir.

Pisk æggene luftige. Bland mel, Perfect Fit, bagepulver og kakao og sigt det i æggemassen.
Vend dejen godt sammen. Rør herefter mælken i.

Bred dejen ud på bagepladen og bag bunden i 8-10 minutter.

Kog kirsebærsauce og vand sammen til en sirup.

Vend den bagte bund over på et nyt stykke bagepapir så bagsiden vender op ad. Stænk den med kirsebærsiruppen. Smør bunden med Protein White Spread og rul den sammen ved hjælp af bagepapiret på det lange led mens den stadig er
lun.

Læg rouladen i køleskabet med bagepapiret omkring i ca 1 time.

Kom den hakkede chokolade i en skål.
Varm kaffefløde og romekstrakt til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen og rør det sammen til en tyktflydende ganache. Fordel den på rouladen og træk en gaffel på langs gennem ganachen så den kommer til at ligne bark.

Stil rouladen på køl eller frys til ganachen har sat sig.

Servér i skiver.

TIPS: Pynt evt rouladen med EASIS Hasselnød & Karamelchokolade, frysetørrede bær og EASIS Hvid Chokolade.
Relaterede varer
Luk