Kanelsnegle af Annemette Voss

Annemette Voss fra 'Den store Bagedyst' har lavet sine favorit kanelsnegle i en version uden tilsat sukker. Specielt udviklet til EASIS.

“Jeg elsker, at jeg kan tilbyde en bid af min verden til alle dem, der ønsker at leve et liv uden tilsat sukker”, siger Annemette Voss

Og vi får med denne opskrift en bid af Annemettes verden. Her giver hun en opskrift på lækre kanelsnegle der selvfølgelig er uden tilsat sukker og fyldt med velsmag. Kanelsnegle er en kage, der egner sig til enhver anledning. De er gode til brunchen, gode til eftermiddagskaffen og som snack. Disse kanelsnegle er dejligt bløde, svampede og luftige. Lige som en kanelsnegl, i vores optik, skal være.

16 stk.

Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 30 min
Bagetid: ca. 15 min
Hævetid: 2 x 30 min

Gærdej:
50 g gær
2 dl letmælk
2 æg, str M
ca. 500 g hvedemel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk fint bordsalt
35 g EASIS Perfect Fit
90 g blødt smør
+ ekstra mel til udrulning

Kanelfyld:
150 g blødt smør
90 g EASIS Perfect Multisød
2 spsk stødt kanel
1 spsk friskrevet ingefær (kan evt. udelades)

Pynt:
1 æg, til pensling
100 g EASIS Perfect Florsød
1 pasteuriseret æggehvide

Gærdej: Smuldr gæren i en dyb skål. Lun mælken og hæld den over gæren. Tilsæt æg, hvedemel, ingefær, kardemomme, salt og EASIS Perfect Fit og ælt dejen let sammen. Tilsæt det bløde smør i små bidder og lad dejen ælte igennem på en køkkenmaskine (eller ved håndkraft) i ca. 10 min til den har samlet sig og slipper skålen. Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse - ca. 30-40 min.

Slå dejen let sammen og rul den ud til et rektangel (ca 30 x 40 cm) på en meldrysset bordplade.

Kanelfyld: Ælt ingredienserne sammen til en klistret og smørbar remonce. Fordel fyldet henover gærdejen i et jævnt lag og rul dejen sammen på langs til en roulade. Skær 16 lige store snegle og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Når du placerer sneglene så fold den yderste snip af dej ind under sneglen for at holde på formen under bagning. Tryk sneglene let flade og lad dem hæve under fugtigt klæde yderligere 30 min. til dobbelt størrelse.

Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 min til de er gyldne. Køl dem af på en rist inden de dekoreres.

Pynt sneglene med en tyk glasur rørt af EASIS Perfect Florsød og pasteuriseret æggehvide.

1 portion á 80 g indeholder
255 kcal
14 g fedt
38 g kulhydrat
3,9 g kostfibre
5,1 g protein
Relaterede varer
Luk