Karamelsnitter

Opskrift lavet af: Camilla Drabo

Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...

Facebook: Camilla Drabo - Spis dig mæt med god samvittighed
https://www.facebook.com/Drabosopsk...

Opskrift på lækre karamelsnitter uden tilsat sukker. Det er lækre snitter med en bund lavet på blandt andet havregryn og mandelmel og en karamel lavet på kokosmælk, EASIS Fibersirup og Perfect Fit. Snitterne er overtrukket med mørk chokolade. Ved at tilføje salt til karamellen kan du også lave lækre saltkaramelsnitter med denne opskrift. Snitterne egner sig godt som den søde snack eller til en kop kaffe.

Ingredienser:

Bund:
100 g mandelmel
30 g havregryn
30 g kokosolie
30 g mandelsmør (eller anden nøddesmør)
20 g EASIS fiber sirup

Karamel:
1 dåse kokosmælk light
130 g EASIS Fibersirup
150 g EASIS Perfect fit
1 spsk. mandelsmør (eller anden nøddesmør)
1 spsk. kokosolie

Øvrigt:
120 g EASIS Mørk chokolade
1 tsk. kokosolie

How to:
1. Start med at lave karamellen ved at komme kokosmælk, mandelmel, kokosolie, fibersirup og perfect fit i en gryde og lad det simre en lille times tid. Selvom det tager sin tid at lave karamellen, så kræver det ikke meget. I skal bare røre i den indimellem.

2. Mens karamellen står og simrer, kan I så småt gå i gang med at lave bunden.

3. Kom mandelmel, eller brug mandler som I blender til mel, sammen med havregryn og blend til fint mel. Tilføj kokosolie, mandelsmør og fiber sirup og blend til en sammenhængende masse.

4. Kom massen i en (10-12×16 cm) form og bag bunden i en 200 grader forvarm ovn i 10-12 minutter. Tag bunden ud og lad den stå til karamellen er klar.

5. Når karamellen er ved at være klar, kan I evt. tilføje lidt flagesalt, hvis I ønsker saltet karamel, men det er ikke nødvendigt.

6. Karamellen er færdig, når I kan køre en ske eller palet gennem karamellen og hurtigt lige kan se bunden af gryden. Hæld karamellen over den bagte bund og bag den i yderligere 7 minutter.

7. Tag ‘kagen’ ud og lad den køle helt af. Når karamellen er blevet kold, smelter I den mørke chokolade sammen med kokosolie over vandbad og hælder det efterfølgende over karamellen.

8. Kom kagen i køleskabet til chokoladen er stivnet. Nå kagen er kold, skæres den i passende små stykker og serveres.
Relaterede varer
Luk