Opskrift lavet af: Camilla Drabo
Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...Facebook: Camilla Drabo - Spis dig mæt med god samvittighed
https://www.facebook.com/Drabosopsk...Ingredienser:Bund:
100 g mandelmel
30 g havregryn
30 g kokosolie
30 g mandelsmør (eller anden nøddesmør)
20 g EASIS fiber sirup
Karamel:
1 dåse kokosmælk light
130 g EASIS Fibersirup
150 g EASIS Perfect fit
1 spsk. mandelsmør (eller anden nøddesmør)
1 spsk. kokosolie
Øvrigt:
120 g EASIS Mørk chokolade
1 tsk. kokosolie
How to:1. Start med at lave karamellen ved at komme kokosmælk, mandelmel, kokosolie, fibersirup og perfect fit i en gryde og lad det simre en lille times tid. Selvom det tager sin tid at lave karamellen, så kræver det ikke meget. I skal bare røre i den indimellem.
2. Mens karamellen står og simrer, kan I så småt gå i gang med at lave bunden.
3. Kom mandelmel, eller brug mandler som I blender til mel, sammen med havregryn og blend til fint mel. Tilføj kokosolie, mandelsmør og fiber sirup og blend til en sammenhængende masse.
4. Kom massen i en (10-12×16 cm) form og bag bunden i en 200 grader forvarm ovn i 10-12 minutter. Tag bunden ud og lad den stå til karamellen er klar.
5. Når karamellen er ved at være klar, kan I evt. tilføje lidt flagesalt, hvis I ønsker saltet karamel, men det er ikke nødvendigt.
6. Karamellen er færdig, når I kan køre en ske eller palet gennem karamellen og hurtigt lige kan se bunden af gryden. Hæld karamellen over den bagte bund og bag den i yderligere 7 minutter.
7. Tag ‘kagen’ ud og lad den køle helt af. Når karamellen er blevet kold, smelter I den mørke chokolade sammen med kokosolie over vandbad og hælder det efterfølgende over karamellen.
8. Kom kagen i køleskabet til chokoladen er stivnet. Nå kagen er kold, skæres den i passende små stykker og serveres.