Karamelsnitter

Opskrift lavet af: Camilla Drabo

Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...

Facebook: Camilla Drabo - Spis dig mæt med god samvittighed
https://www.facebook.com/Drabosopsk...

Ingredienser:

Bund:

100g mandelmel

30g havregryn

30g kokosolie

30g mandelsmør (eller anden nøddesmør)

20g EASIS fiber sirup


Karamel:

1 dåse kokosmælk light

130g EASIS fibersirup

150g EASIS Perfect fit

1 spsk. mandelsmør (eller anden nøddesmør)

1 spsk. kokosolie


Øvrigt:

120g EASIS mørk chokolade

1 tsk. kokosolie

How to:

1. Start med at lave karamellen ved at komme kokosmælk, mandelmel, kokosolie, fibersirup og perfect fit i en gryde og lad det simre en lille times tid. Selvom det tager sin tid at lave karamellen, så kræver det ikke meget. I skal bare røre i den indimellem.

2. Mens karamellen står og simrer, kan I så småt gå i gang med at lave bunden.

3. Kom mandelmel, eller brug mandler som I blender til mel, sammen med havregryn og blend til fint mel. Tilføj kokosolie, mandelsmør og fiber sirup og blend til en sammenhængende masse.

4. Kom massen i en (10-12×16 cm) form og bag bunden i en 200 grader forvarm ovn i 10-12 minutter. Tag bunden ud og lad den stå til karamellen er klar.

5. Når karamellen er ved at være klar, kan I evt. tilføje lidt flagesalt, hvis I ønsker saltet karamel, men det er ikke nødvendigt.

6. Karamellen er færdig, når I kan køre en ske eller palet gennem karamellen og hurtigt lige kan se bunden af gryden. Hæld karamellen over den bagte bund og bag den i yderligere 7 minutter.

7. Tag ‘kagen’ ud og lad den køle helt af. Når karamellen er blevet kold, smelter I den mørke chokolade sammen med kokosolie over vandbad og hælder det efterfølgende over karamellen.

8. Kom kagen i køleskabet til chokoladen er stivnet. Nå kagen er kold, skæres den i passende små stykker og serveres.
Relaterede varer
Luk