Katrineblomme kage

Opskrift på lækker katrineblommekage uden tilsat sukker. En katrineblommekage er ikke lavet med mel, så det er nok nærmere en bagt blommecreme med mandler. Den smager virkelig godt og egner sig godt både som dessert eller til eftermiddagskaffen. Den smager dejligt med flødeskum eller en kugle is.

10 portioner

Ingredienser
750 g friske blommer
90 g EASIS Perfect Multisød
vand
50 g mandler
4 dl kaffefløde
1 vaniljestang
4 æg
90 g EASIS Perfect Multisød
25 g smør

TILBEHØR
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde
Skyl og udsten blommerne og læg dem i en gryde. Tilsæt Multisød og vand til blommerne er dækket. Kog til blommerne næsten er møre. Løft blommerne op med en hulske og læg dem i fadet. Skold, smut og flæk mandlerne og fordel dem på blommerne.

Hæld kaffefløden op i en gryde. Flæk vaniljestangen, læg den i fløden og bring fløden i kog. Pisk de hele æg og Multisød skummende. Hæld den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring.
Hæld blandingen tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunktet til den tykner, den må ikke koge, da den så skiller. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen og hæld cremen over blommerne. Kom lidt smørklatter på. Bag kagen i 50-60 minutter. Pisk imens fløden til flødeskum.

Server kagen lun med kold flødeskum

Tips: Der kan bruges EASIS Sveskegrød i stedet for friske blommer og EASIS is i stedet for flødeskum.
Relaterede varer
Luk