Kikærte crackers med agurkedip

Her får du vores bud på en lækker kiks lavet på kikærtemel. Det giver en god sprødhed, en dejlig smag og god næring. Vi foreslår her, at du serverer kiksene med en dip lavet på græsk yoghurt og EASIS Syltede Agurker. Det smager utroligt lækkert og er nemt at lave.

10 portioner

Ingredienser
375 g kikærtemel
1½ tsk bagepulver
salt
125 ml olivenolie
125 ml vand
70 g græsk yoghurt 2%
1 spsk za’atar (eller anden krydderblanding)

DIP:
1½ dl græsk yoghurt 2%
2 stk EASIS Syltede Agurker, finthakkede
½ grøn chili, finthakket

Fremgangsmåde:
Bland kikærtemel med bagepulver og salt. Bland olie, vand og yoghurt sammen og hæld det derefter ned i melblandingen og rør godt rundt.
Form en dej, som efterfølgende udrulles mellem 2 stykker bagepapir, ca 2 mm tyk. Fjern det øverste stykke bagepapir. Drys med za’atar krydderi og bag i en 160° varm ovn i 15-20 minutter til den er gylden. Køl af på en rist. Skær den bagte masse ud i passende ’crackers’ størrelse.

Rør yoghurten op med finthakket agurk og finthakket chili. Serveres som dip til de bagte crackers.

TIPS: Ønsker du en mere mild dip, kan du blande yoghurten med EASIS Holiday Dip Mix i stedet for agurker og chili.