Krydrede kyllingefrikadeller

Opskrift på lækre krydrede kyllingefrikadeller. Kyllingefrikadeller er et velsmagende, men mere fedtfattigt alternativ til traditionelle frikadeller. Disse frikadeller har desuden en dejlig smag, da de er krydret med hvidløg og persille. De er perfekte til enhver anledning, hvor man vil servere frikadeller fx også til julefrokosten.

14 portioner/28 stk.

Ingredienser:
1000 g hakket kylling eller kalkun
2 tsk salt
2 løg
3 fed hvidløg
1 bundt persille
4 æg
1 dl EASIS Loppefrøskaller
2 dl havregryn
1 tsk stødt allehånde
peber

Tilbehør
560 g EASIS Syltet Rødkål
1 stor skive rugbrød pr portion

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°.
Beklæd en bageplade med bagepapir.

Rør hakket kød og salt sammen i en skål til farsen bliver ”sej”. Pil og skær løg og hvidløg groft ud.
Blend det i en minihakker sammen med persille.
Tilsæt de blendede urter til farsen sammen med æg, loppefrøskaller og havregryn. Rør grundigt sammen. Krydr farsen med stødt allehånde og peber.

Form farsen til frikadeller og læg dem på bagepladen. Bag frikadellerne i ovnen i 30-35 minutter til de er gennembagte og gyldne.

Lun rødkålen i en gryde. Servér de frisklavede frikadeller med den lune rødkål og en skive rugbrød.

TIPS: Kyllingefrikadellerne kan fryses eller bruges til pålæg sammen med EASIS Syltede Rødbeder.
Relaterede varer
Luk