Kyllingeburger

Burger er altid lækkert. Her giver vi vores bud på en lækker crispy chicken burger med paneret kyllingebryst. Fyld burgerne med dine yndlingsgrøntsager og -smørelse. Den sprøde panering er lavet med EASIS Cornflakes og krydderier. Servér den til frokost eller til en dag, hvor aftensmaden godt må være lidt nem og lækker.

8 portioner

Ingredienser:
Fuldkorns-burgerboller:
15 g gær
3 dl lunken vand (350 g)
½ tsk. salt
150 g yoghurt naturel
150 g fuldkornshvedemel
150 g grahamsmel
430 g hvedemel
1 tsk. EASIS Multisød (5 g)
½ æg (25 g)
1 tsk. sesamfrø (5 g)

Fyld:
450 g kyllingebryst
60 g grahamsmel
120 g EASIS Cornflakes
1 tsk. røget paprika (5 g)
½ tsk. salt (3 g)
2 æg (100 g)
3 store tomater (350 g)
50 g feldsalat
3 avocadoer (300 g)
1 rødløg (60 g)  
120 g EASIS Syltede Drueagurker
120 g EASIS Tomat Ketchup
1 spsk. Chili Mayo

Fordampning:
1245 g bolledej bliver til 1160 g bagte boller efter bagning.

738 g kylling med panering bliver til 624 g efter bagning i ovn.

Fremgangsmåde:
Kom vand i en skål og opløs gæren deri. Kom derefter salt, yoghurt og multisød i. Rør det grundigt sammen.

Kom så grahamsmel og fuldkornshvedemel i og rør det hele sammen.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen indtil dejen ikke klistrer til fingrene længere. Ælt dejen i 2-3 min. Lad derefter dejen hæve i 1 time.

Efter hævning formes 8 lige store burgerboller. Lad bollerne efterhæve i 30 min.
Pensel bollerne med æg og drys med sesamfrø inden de bages i ovnen, i ca. 15-20 min. ved 180 grader (varmluft).

Skær kyllingen ud i 8 aflange og flade stykker, som passer ind i en burger.
Bland grahamsmel, røget paprika og salt sammen i en skål. Knus cornflakes og kom det i en anden skål.
Kom til sidst æg i en tredje skål og pisk det sammen.

Dyb først kyllingen i grahamsmels-blandingen, derefter æg og til sidst cornflakes. Kom de panerede kyllingestykker på en bageplade og bag dem i 12-15 min. ved 180 grader (varmluft) til de er gennemstegte. Tjek evt. ved at skære en over.

Skær tomat, løg, avocado og syltede agurker i skiver. Skyl feldsalaten. Smør burgerbollerne med ketchup og chili mayo, og kom herefter alt fyldet i din burger.

Servér med bagte rodfrugter og eventuelt EASIS Syltede Rødløg.
Relaterede varer
Luk