Lagkage af Mummum

Varenummer:
Pigerne fra Mummum har fremtryllet en lækker og nem lagkage uden tilsat sukker. Den er specielt udviklet til EASIS og indeholder bl.a. hindbær-og chokoladeskum samt friske bær.

Opskrift til 8 pers.
Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedelsestid: 30 minutter

Ingredienser:
Chokoladebunde
4 stk æg
150 g EASIS Perfect Multisød
70 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
2 spsk bagekakao

Hindbærskum
175 g frosne hindbær
3 dl piskefløde
2 spsk EASIS Perfect Florsød

Chokoladeskum
1,5 dl piskefløde
2 spsk bagekakao
2 spsk EASIS Perfect Florsød

Andet
100 g EASIS Hindbærmarmelade
100 g bær

Sådan gør du:
Pisk æg og florsød sammen til en lys og luftig masse. Det tager cirka 5-8 minutter.

Bland hvedemel, bagepulver og rå kakaopulver i en skål og sigt i æggemassen. Vend forsigtigt rundt.

Opvarm ovnen til 200 grader alm ovn.

3 stk. bagepapir gøres klar. Tegn efter en tallerken der har passende størrelse (vi brugte en med 20 cm i diameter, da bundene hæver og bliver en smule større). Tegn med en blyant og vend bagepapiret.

Hæld 1/3 af dejen på pladen (i midten af den cirkel du har tegnet). Den skal cirka være 1 cm høj. Fordel dejen ud, så den fylder den cirkel ud, som du har tegnet.

Bages i 8-10 minutter. Gentag med de to andre.

Lad de tre bunde afkøle.

Kog frosne hindbær op med Easis florsød i en lille gryde. Lad det simre ved lav varme i ca. 10-15 minutter. Sæt til afkøling lige så snart det er kogt op. Blend det med en stavblender.

Nu skal hindbærskummet laves. Pisk fløde i en skål. Vend hindbærmassen i, når den er afkølet. Smag evt. til med mere florsød alt efter hvor sødt du vil have det.

Derefter skal chokoladeskummen laves. Pisk fløde sammen med Florsød og bagekakao til en cremet chokoladeskum. Smag evt. til med mere florsød alt efter hvor sødt du vil have det.

Når bundene er kolde lægges den første bund på et serveringsfad. Herefter smøres med Easis hindbærmarmelade, hvorefter der smøres hindbærskum på. Derefter endnu en bund som smøres med chokoladeskum. Slutteligt tilsættes den sidste bund, som først smøres med hindbærmarmelade efterfulgt af hindbærskum.

På toppen pyntes kagen med bær.


Opskriften er udviklet af:
Pigerne fra Mummum
Specifikationer
Næringsindhold
Pr. 100 g
Energi
790 kJ/ 189 kcal
Fedt
16 g
- heraf mættede fedtsyrer
9,4 g
Kulhydrater
24 g
- heraf sukkerarter
2,1 g
- heraf sukkeralkoholer
16 g
Kostfibre
1,9 g
Protein
4,0 g
Salt
0,08 g