3 PORTIONER:
1 aubergine
1 stor squash
4 grønkålsblade
FYLD:
100 g løg
1 fed hvidløg
2 tsk olie til stegning
200 g magert hakket oksekød
½ dåse hakkede tomater
50 g EASIS Tomat Ketchup
½ tsk herbes de provence krydderi
salt og peber
SAUCE:
20 g plantemargarine
20 g mel
1 ½ dl minimælk
1 dl bouillon
25 g mager revet ost
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Skiv aubergine og squash og bag dem på en bageplade med bagepapir i ca 15 minutter. Blancher kålbladene i kogende letsaltet vand; så er pladerne klar. Hak løg og hvidløg fint. Svits dem i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt kødet og brun det let. Kom hakkede tomater og ketchup ved sammen med lidt vand. Lad kødsaucen simre i ca 15 minutter. Smag til med krydderi, salt og peber.
Sauce: Smelt fedtstof i en lille gryde og rør mel i.
Tilsæt langsomt mælk og bouillon, så du har en
opbagning.
Læg lasagnen sammen. Start med lidt af kødsaucen i bunden af et fad, så squash og kål, så lidt sauce osv. Slut med saucen og top med ost. Bag i ovnen i ca 45 minutter til overfladen er gylden.