Lasagne uden pasta

Er din (og din families) livret også lasagne? Men synes du det er svært at få puttet nogle grøntsager i? Så skal du da prøve denne opskrift, hvor pastaen er skiftet ud med grøntsager. Det er en virkelig lækker ret, hvor man slet ikke mangler pastaen. Lækker og sund aftensmad til hele familien.

3 PORTIONER:
1 aubergine
1 stor squash
4 grønkålsblade

FYLD:
100 g løg
1 fed hvidløg
2 tsk olie til stegning
200 g magert hakket oksekød
½ dåse hakkede tomater
50 g EASIS Tomat Ketchup
½ tsk herbes de provence krydderi
salt og peber

SAUCE:
20 g plantemargarine
20 g mel
1 ½ dl minimælk
1 dl bouillon
25 g mager revet ost

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Skiv aubergine og squash og bag dem på en bageplade med bagepapir i ca 15 minutter. Blancher kålbladene i kogende letsaltet vand; så er pladerne klar. Hak løg og hvidløg fint. Svits dem i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt kødet og brun det let. Kom hakkede tomater og ketchup ved sammen med lidt vand. Lad kødsaucen simre i ca 15 minutter. Smag til med krydderi, salt og peber.

Sauce:
Smelt fedtstof i en lille gryde og rør mel i.
Tilsæt langsomt mælk og bouillon, så du har en opbagning.

Læg lasagnen sammen. Start med lidt af kødsaucen i bunden af et fad, så squash og kål, så lidt sauce osv. Slut med saucen og top med ost. Bag i ovnen i ca 45 minutter til overfladen er gylden.
Relaterede varer
Luk